Prečo by kokosový olej mal byť na vrchole vášho zoznamu vecí potrebných na prežitie


Prečo by kokosový olej mal byť na vrchole vášho zoznamu vecí potrebných na prežitie

(Natural News) Kokosový olej je značne podceňovanou položkou, ktorú by mali mať ľudia odloženú „pre každý prípad“. Ponúka nielen sľubné zdravotné prínosy, ale dá sa využiť aj v mnohých aplikáciách na prežitie v prípade nejakej núdze.

V tomto článku ponúkame niekoľko spôsobov, ako môžete kokosový olej použiť – či už vo svojom každodennom živote alebo v núdzových situáciách.

Ako znížiť cholesterol a vyčistiť cievy

1. Dá sa výborne použiť na varenie a pečenie

Pretože obsahuje nasýtené tuky, ktoré zostávajú stabilné aj pri vysokých teplotách, je kokosový olej užitočný nielen v studenej kuchyni, ale aj na varenie a pečenie.

V pevnej forme môže slúžiť ako vhodná alternatíva masla. Môžete dokonca pridať niekoľko kvapiek kokosového oleja do svojho obľúbeného kokteilu alebo smoothie, aby ste zvýšili príjem zdravých tukov a podporili zdravý mozog, srdce, imunitu a tráviace funkcie.

Okrem toho môžete kokosový olej použiť na konzerváciu vášho riadu a dreveného náradia.

2. Môže sa použiť na zvlhčenie pokožky

Vďaka svojim prirodzeným hydratačným vlastnostiam je možné použiť kokosový olej mnohými spôsobmi na podporu zdravej a žiarivej pokožky. Použite trochu rozpusteného kokosového oleja na rehydratáciu suchej a popraskanej pokožky a udržte ju hladkú a jemnú.

Kokosový olej má tiež prirodzené upokojujúce vlastnosti, ktoré pomáhajú zmierniť drobné, príležitostné svrbenie pokožky, vyrážky a drobné uštipnutia hmyzom.

Môžete ho dokonca aplikovať lokálne, aby ste prirodzene upokojili drobné spáleniny od slnka, alebo ho krúživými pohybmi vmasírovať na pomliaždenú pokožku, čím podporíte prirodzený proces hojenia a cirkulácie krvi.

Okrem toho možno kokosový olej použiť ako praktický nosný olej pre liečivé esenciálne oleje alebo ako prísadu do domácich balzamov a mastí.

3. Môže sa použiť na zvlhčenie vlasov

Prirodzené hydratačné vlastnosti kokosového oleja sa neobmedzujú len na vašu pokožku, ale vzťahujú sa aj na vaše vlasy. Je prirodzene bohatý na zdravé tuky, ktoré pomáhajú hydratovať vaše vlasy a udržať ich lesklé a zdravo vyzerajúce.

Roztopený kokosový olej (nad 24 stupňov Celzia) môžete použiť ako domácu masku na vlasy alebo kondicionér.

Ak chcete použiť kokosový olej ako masku na vlasy, jednoducho ho vmasírujte do pokožky hlavy a korienkov a nechajte hodinu pôsobiť, než ho zmyjete. Ak ho chcete použiť ako prírodný kondicionér na vlasy, jednoducho ho zmiešajte s niekoľkými kvapkami levanduľového esenciálneho oleja a naneste na vlasy po umytí šampónom.

Ako vyliečiť štítnu žľazu

Keďže má kokosový olej lubrikačné vlastnosti, pomáha tiež skrotiť krepovité vlasy.

Navyše, ak si na pokožku hlavy nanesiete vlaždý roztopený kokosový olej a necháte ho pôsobiť približne 15 minút, môžete s ním usmrtiť vši.

4. Podporuje optimálne zdravie ústnej dutiny

Ako jeden z najbežnejšie používaných olejov na preplachovanie úst olejom (forma ústej hygieny) sa kokosový olej dokáže dostať do malých štrbín v ústach a pôsobiť tam antibakteriálne, jemne vyčistí zuby a ďasná a podporuje zdravie ústnej dutiny.

Kokosový olej môže byť použitý nielen na zvlhčenie popraskaných pier, ale tiež pomáha upokojiť občasné boľavé alebo škrabavé hrdlo.

5. Pomáha predchádzať telesnému pachu

Ak nemáte v núdzovej situácii prístup k dezodorantu, môžete si vyrobiť svoj vlastný domáci deodorant z kokosového oleja zmiešaním trochy kokosového oleja, sódy bikarbóny a kukuričného škrobu.

6. Dokáže odstrániť hrdzu z čepelí nožov

Len trochu kokosového oleja výrazne pomáha pri obnove hrdzavých čepelí nožov.

Jednoducho naneste vrstvu kokosového oleja na čepeľ noža a nechajte ho hodinu alebo dve pôsobiť, potom zvyšky utrite handričkou. Tento proces opakujte podľa potreby, dokým čepeľ noža nebude dostatočne zbavená hrdze.

Záver

Kokosový olej, najlepšie v bio kvalite, je veľmi užitočná vec, ktorá si zaslúži miesto vo vašich núdzových zásobách na prežitie v stave nejakej pohotovosti, podobne ako napríklad domáca lekárnička či zásoby potravín a vody.

Kokosový olej je viac než len obyčajná kulinárska surovina. Je neuveriteľne užitočným a všestranným produktom na prežitie, bez ktorého by nechcel ostať žiadny človek pripravený na všetky situácie.

Je nabitý zdravými mastnými kyselinami so stredne dlhým reťazcom, ktoré podporujú zdravú hladinu telesnej energie, ako aj ďalšími prospešnými zlúčeninami a živinami, ktoré môžu podporiť vaše optimálne zdravie.

Liečba osteoporózy

Zdroj: naturalnews.com, Spracoval: Badatel.net

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Komentáre

  1. V prípade núdze si budem zvlhčovať vlasy a odstraňovať hrdzu.

  2. Zelenskyj a šéf NATO odmítli Putinův mírový návrh

    https://aktax.cz/zelenskyj-a-sef-nato-odmitli-putinuv-mirovy-navrh/

  3. Sčeriče sa mi tu ničečo – nčedokážčem napísať če.

    • Coskoro vsak spadne Amikom poriadne sanka a tym skonci aj ich podplacanie a financovanie darebakov! A EU pojde s nimi aj s celym eurom do prdele! 🤭
      Hodina H a den D sa rychlo priblizuju!
      https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/investor-spitznagel-dojde-k-nejhorsimu-krachu-od-roku-1929/

    • Odišla mi klávesnica – namiesto e písala če. To sa dá korigovať v texte – pracne, ale po vypnutí a zapnutí PC sa nedá dostať cez admin heslo, kde je v texte e – lebo sa nedá použiť kurzor na odstránenie č. Už dlhšie si všímam, že hrdlom organizácie PC môže byť klávesnica, preto ich mám viacej. Údajne najstabilnejšia je klávesnica IBM. Máte niekto s týmto skúsenosti? Ďakujem.

      • Marek Kosice

        „Údajne najstabilnejšia je klávesnica IBM.“

        1. Kde si nabral tuto informaciu? V casopise o pocitacoch z roku 1995? 😀
        2. IBM nie je nahodou znackou s nacistickym povodom?…

        • Info o stabilite IBM klávesníc je z novej doby! Preto sú implantované do notebookov /Lenovo napr./
          No a teraz mi vytýkaj, že gejc zbohatol vďaka tomu, že jeho matka trtkala so šéfom IBM!

          Správaš sa ako klbko nervov a idiot! Ja tu každého pol roka riešim spotrebný materiál – klávesnicu, ktorá sa po.ebe z ničoho nič. A bez klávesnice sa nedostanem do PC a teda ani na internet, aby som si objednal novú – a žijem na dedine – musel by som kvôli tomu vycestovať na okres – a kde nemusia mať klávesnicu – keď po roku zmizne celý pôvodný IT obchod – a nikto nevie kam. A budem riešiť nacizmus – aby som sa dostal do PC! Si tupší ako môj tupý sused, ktorému nenapadne, čo je za humnom! Ty keď si otvoríš papulu, tak je to typická východniarska idiocia! To kvôli vám je zdebilizovaná Bratislava!

          • Marek Košice

            „Správaš sa ako klbko nervov a idiot!“ ….. Maroš, nič v zlom, ale najväčší nervák si tu ty. S prehľadom. Ja ti v tomto nesiaham ani po päty.
            A KEĎ SI MYSLÍŠ, ŽE V ROKU 2024 DOKÁŽE STABILNÚ KLÁVESNICU VYROBIŤ LEN IBM (alebo len zopár máličko firiem), TAK AKO SORRY…. 😀 😀 😀
            KDE ŽIJEŠ?????????????????????????????????????????????????????????
            Rok 2024 a ty si myslíš, že stabilitu klávesníc má vychytanú len nejaký „gigant“??? NIKDY SOM NEMAL PROBLÉM S KLÁVESNICOU, vždy som menil len vtedy, keď sa písmenká zošuchali…. A NIKDY SOM NEMAL IBM…….. Čo mi na to povieš?
            Prečo sú IBM implantované do Lenova (mimochodom, nerob z Lenovo nejaký high-end…je to obyčajná spotrebka, niečo ako Samsung…vyrába ako ŠUNTY, tak vyššiu triedu)…? Pretože spolupráca?… To je asi tak všetko.
            Roky mám klávesnicu HAMA (ale pekná čierna, podsvietené klávesnice keď si zapnem podsvietenie), čo je PRAOBYČAJNÁ LOW-END ZNAČKA…….. A absolútne ŽIADEN problém so žiadnou klávesou….
            Takže nehľadaj odpoveď tam, kde nie je…. Kúp klávesnicu za 15-25€ a vôbec nerieš aká značka to je. Dôležité je, aby ti sedela ergonomicky a aby sa ti nehnusila vizuálom (nejaké herné otrasné klávesnice vyčačkané)…

          • MzK – už som si objednal 2 za 14 e – recenzia, že sa na nej vyšúchajú klávesy – čo už – predtým som kúpil nevyšúchatelné a išli do prdele za štvrť roka. Spotrebný materiál. Mám doma aj silikónové, ale tam je úplný humus odozva – našlaktrafenie písanie. Totálna rezerva. PC zostava je len stroj. Posledné klávesnice som kúpil za 3,50 eura, takže.

          • Ku komentu: Marek Košice – 17/06/2024 at 19:53

            1/ Mareček, neriešim v t.č. obsah Tvojho komentu, ale pýtam sa a – prosím o – vysvetlenie, prečo tých 50 otáznikov z Tvojej strany? Vo co go?

            Čo tu chceš nimi vysvetliť a povedať ?

            2/ Pričom – Ty si práve ten človek, ktorý si inému tu komentujúcemu – konkrétne i mne osobne – sám v komente – neadekvátne – vytýkal POČET mojich – neopodstatnených výkričníkov!

            3/ Ako sa chceš Ty osobne posúvať „Vyššie“, ak nie si sám schopný akceptovať svoje vlastné „lapsusy“.

            4/ Záver (v Dobrom): Ver, že oveľa väčšiu „hodnotu“ bude mať Tvoj koment – v rámci jeho obsahu, ak v ňom použiješ minimum otáznikov (????-načo??), ev. výkričníkov(!!!-načo!!) a skús zohľadniť i počet Tvojich 😂😂😂-načo?

            Ver, že – NIEKEDY JE MENEJ – VIAC!
            (a jeden výkričník – stačí).

            5/ Nič v Zlom – jednoducho – Celý Život sa učíme – to je moje vlastné krédo, ktoré ma – doteraz – nesklamalo..
            A otázka v t.č. je – ako to „absorbuje“ Tvoje ego (vidíš, že v t.č. – ho píšem s malým – „e“).

            P.S.: Keď mne – „vytkla“ – Redakcia pred časom – v rámci mojich komentov – „zvýšené“ množstvo – „pomlčiek“ – tak som to zobrala ako konštruktívnu kritiku a – poučila som sa.. O tom je – duchovný Rast Človeka..

            Vďaka za Tvoje pochopenie!

  4. Za sociku pred prevratom stál kokosový orech 10kčs – a to nebolo málo. Kúpil som vtedy dva. Keď som ich navrtal a jeden vypil tak skutočne to mlieko chutilo výborne. No a po prevrate, teda neskôr – cca v roku 2000 a nedávno som kúpil tiež kokosové orechy ale stali za veľké houby – zvnútra páchli a to mlieko bolo doslova pokazené. A to sa dnes liberálom leje všade možne do hláv, že za sociku bola bieda a čakali sa fronty na banány. A ja som mal aj vtedy banány na háku lebo mi stačilo čo bolo miestne. A na vianoce pomaranče a mandarínky…. a tiež figy/datle mali stokrát lepšiu chuť ako v dnešných supermarketoch.
    A to bolo za sociku. Teraz sa idem s kokosového orecha z reťazcov pobluť.

    • Marek Kosice

      Ja som kokosove „mlieko“ (nie je to skor „kokosova voda“?) nikdy neochutnal. Neviem, mam k tomu nejaky odpor (voda v orechu? Ako voda v pluzgieri :D)…. Za to panensky kokosovy olej vnimam uplne inak. Pouzivam ho na „oil pulling“, detoxikacna metoda vhodna pre zdravie. A asi ho zacnem konecne aj jest, tak 30g denne… Kravskeho masla zjem 170g denne…Cholesterol z potravy (ktory sa v kokosovom tuku bohuzial nenachadza, pretoze sa nachadza LEN v zivocisnom tuku) je velmi dolezity pre zdravie mozgu, ciev a na hormonalnu rovnovahu….

      • Písal som ti dlhšiu odpoveď o účinkoch kokosu, jadierok z marhúľ a kvalite potravín do a po r. 98.. ale jaksi mi zmizla a už to nedám. Iba napíšem, že spoločným znakom zníženia kvality ovocia v reťazcoch je to, že už to ovocie nemá svoju výraznú vôňu ako malo skôr.

        • Je to cielená agenda na zníženie kvality potravín – Codex Alimentarius /myslím viedenskou dohodou s IG Farben z roku 1961/. Kvalitatívna podvýživa, ktorá spúšťa produkciu autotoxínov organizmu pri neprirodzenej apoptóze buniek – kvalitatívny hladomor.

          Existuje aj video s dabingom – zatiaľ toľko.
          Doctor Rima Laibow – Codex Ailmentarius Agenda21
          https://odysee.com/@eternaljew:0/doctor-rima-laibow-codex-ailmentarius-agenda-21:5
          —————–
          Tejto agende sa alternatíva vôbec nevenuje!

          • https://www.bitchute.com › video › rt0wO9va5Wls
            CODEX Alimentarius AND THE JEW AGENDA 21 DEPOPULATION PLAN.. DR RIMA LAIBOW
            CODEX Alimentarius AND THE JEW AGENDA 21 DEPOPULATION PLAN.. DR RIMA LAIBOW. Watch; Next video playing soon. Click to cancel. Autoplay has been paused. Click to watch next video. First published at 14:18 UTC on October 3rd, 2023.

            https://www.bitchute.com › video › dIW1jVEYJUQQ
            Codex Alimentarius and the Nazi Agenda 21 depoulation plan.. Dr Rima Laibow
            NCF Dr Rima Laibow Codex Alimentarius and the Nazi Agenda 21 depoulation plan. NCF Dr Rima Laibow Codex Alimentarius and the Nazi Agenda 21 depoulation plan. Login; Password Reset; Username or Email Address. Password. One Time Code. To complete the login process, please enter the one time code that was sent to your email address.

      • Keď vidím sem-tam, ako nesú kamióny dobytok a hydinu na bitúnok, tak sa stále zamyslím, že ľudia sú tak závislí na zvieratách. Co by robili ľudia bez nich? A ver milý marek, že sú ľudia, ktorí mäso nepotrebujú. Maju v sebe aktívne ine vlakna DNA. Nepotebuju tolko cudzej energie na prezitie, ako paraziti. Matrix dal pred oči každému závoj. Je na každom aby sa zobudil. Ľudia si stále myslia, že sú na vrchole potravinového reťazca, ale opak je pravdou. Samotný Matrix požiera ľudí, a keď sa pozrieš na ludi okolo seba, sú úplne vysati, a preto siahajú po drogách, alkohole, lacnom jedle. A preto siahli aj po vcelickach, pretože ich to sputava viac k Matrixu a samotnej AI. Matrix není film, ale dokument.

        • Obávam sa, že čím viac nás budú striekať chemtrails, tým menej budeme siahať po potravinách z okolia. Ja osobne nerozlišujem medzi bytosťami rastlinného, či živočíšneho pôvodu. Rastliny tvoria plody – a ich spotreba neznamená zabitie rastliny. Preto mám stratégiu postavenú na sade ovocných stromov a v zelenine na listoch trvácich rastlín – napr. pôr. Na uvarenie kvalitnej polievky stačí len pôr. Bude voňať, bude chutná. Toto ma naučil spolužiak z Laosu – uvaril si ryžu a polievku z pôru – mohla v tom byť aj nejaká kosť. A ten vývar použil na zálievku uvarenej ryže. Bolo to veľmi chutné. Zhrniem – príroda nepozná odpad – príroda pozná len živiny. Aj opadané plesnivé višne a čerešne – lebo dažde – majú význam pre huby v podloží. My sa tu – v rámci rozvratu – delíme na vegánov a mäsožravcov, avšak málo kto si uvedomuje tú celkovú enviromentálnu záťaž a tie jedy, ktoré do nás pumpujú či cez zeleninu, alebo cez hospodárske zvieratá. V tom sme si „rovní“= rovnako trávení. Čiže – vegáni – chráňte svoje rastliny, a mäsožravci chráňte svoje zvieratá!

          • Na tvoje pečivo zomreli milióny nevinných zrniek obylia.

          • Rumcajz – keď bude hladomor a ty budeš žrať svoje hovno – zožerieš miliardy svojich spriaznených baktérií mikrobiómu. Večný filozof – večný idiot! Riešenie paradoxov spočíva v tom, že si vyberieš!

        • Marek Kosice

          Isis. : chudaci prirodni ludia po celom svete, od africanov po inuitov…. Najlepsie sa im dari ked maji k dispozicii najviac zivocisnych potravin… Mäso, kosti (spik), pecen, vajcia, mlieko…. CHUDAAAAAACI…od prirody nizkoenergeticki paraziti…..CHUDAAAACI, len vdaka tomu si zachovavaju (ti, co este ziju bez zasahu „civilizovanych ludi“) super plodnost, spickove kosti a zuby, prikladny telesny vyvoj, vykonnost…

          SPAMÄTAJ SA, ISIS…… A ked sa ti (pravom) zda ze pojedanie zvierat (a ich zabijanie na potravu) je krute, TAK PRIJMI FAKT, ze takto to NAPROGRAMOVAL NAS PARAZITICKY STVORITEL. PARAZIT STVORITEL – zivi sa nizkovibracnymi energiami, ktore generujeme z dovodu TARCHY, ktoru obnasa nutnost starat sa o telo. Nebyt tela, nemusime prwcovat, pit, jest, zabezpecit si byvanie, vhodneho part era na rozmnozovanie…Nebyt tela, NIE SU TUZBY. Tuzby su OD SATANA. Telo je (na rozdiel od duse) OD SATANA.
          A aby Satan zabezpecil ze sa jeho tvory budu zabijat pre zivocisnu potravu, DAL NAJVIAC ZIVIN DO MÄSA A VNUTORNOSTI.
          Preco si taky/taka ZBABELEC a odmietas vidiet tento FAKT?

        • Stvorení sme boli tak aby sme mäso nekonzumovali ALE vývoj ľudí išiel v TOMTO smere inou cestou a tak sú naše telá po tisícročia na mäso zvyknuté a TO je pravý dôvod prečo je vyradenie mäsa z ľudského jedálnička doslova hazardom pretože taký počin oslabuje ľudskému Duchu „úchop“ duše (rozumu) a tela (fyzického).
          Je mnoho ľudí, ktorí sa podľa nich po vyradení mäsa z ich jedálíčka cítia jemnejšie, ľahšie. Lenže to je len ich nesprávny vyklad a omyl, pripadne nesprávny odhad toho čo taká askeza s nimi robí! Stávajú sa z nich ťuťuli muťuli dezorientovaní akoby vykastrovaní jedinci, niečo ako slniečkárski liberáli – ba je to s nimi ešte horšie – liberál má niekým vymetenú hlavu ale infantilný, vzdušnú euforiu zažívajúci vegetariánsky experimentátor má oslabené cele telo aj dušu (mozog /rozum).. ale cíti sa „povznejnejšie“. Druhým extrémom sú čistí masožrúti, ktorí sa bez denného prísunu mäsa nevedia sústrediť ani na sex. Sam píšem, že nie sme stvorení na jedenie zvierat ale náhly sek v tejto veci je čisté bláznovstvo.

          Inak platí, že rastlina necíti zásah do svojho tela lebo nemá dušu ani ducha.
          Zviera cíti zásah do svojho tela lebo má dušu ale nemá ducha.

          Rastlina nieje bytosť ale Bytosti – Bytostní v nej prebývajú, vytvorili ju od semienka, starajú sa o ňu – a to vyzerá a tvorí jej „život“. Zásahom do tela rastliny – jej zničením Bytostní opúšťajú jej telo – NIMI vytvorenú schránku a rastlina tak hynie. Aj to hynutie a rozklad rastliny je proces, ktorý tvoria Bytostní.

          • To bol komentár od Achnaton. Brouzdám po Bazošoch, reagujem na maily a takto to dopadá.

          • Israismael

            Preto je tak dôležité poznať knihu Vo svetle Pravdy ,pretože tam sú vysvetlené nie náboženské žvásty cirkvi ,nejaké predložené modlitby ,predpísany katechizmus cirkvy ,atď atď ,ale sú tam praktické a zákonite prírodné a vesmírne deje ale aj poučenia do života o nás, o duchu, o tele ,oznámenie kedy sa dostáva duch do pozemskej inkarnacie ,o prvotnom zrodenie nás ľudí pred miliónmi rokmi a pod .Teda sú tam opísané deje na Zemi aj vo vesmíre ,ktoré sú riadené určitymi Zákonmi vesmíru (Božím zákonom a vôľou ) a deje ,ktorymi sa tvoria formy aj na našej Zemi ..Jedna z foriem podľa Zákona je aj naše pozemské telo a ako som už mnohokrát spomínal naše telo je obalom pre nás duchov (a áno mi sme ludskí duchovia žijúci v pozemských obaloch=telách) …Takisto aj forma rastlín ,vytváranie so semien a pôsobenie bytostnych na rast a formu ako to opísal Achnaton je tiež zákonný prírodný proces a v tej knihe sú opísané aj prvotné deje vzniku vesmíru ..Spoznávame to všetko cez dielo Ducha Pravdy Abdrushina , celú stavbu vesmíru až po našu Zem ..Spoznávame kto a aké bytosti žijú v jednotlivých oblastiach a sférach od Božskej sféry ,cez Duchovné sféry ,Bytostne oblasti až po pozemské oblasti a našu Zem..
            Nebolo nám snáď pred dvetisíc rokmi avizované že až príde Duch Pravdy,posol ,ktorý sa narodil a bol poslaný na túto zem, poslaný od môjho otca (povedal Ježiš) ,tak On nás uvedie do všetkej Pravdy a poučí (nás ľudí tohto veku ) o všetkom? …Tak áno On už bol medzi nami ľuďmi ,v tichosti poučil svet ,spísal všetky zákony Boha otca do veľkého diela ,ktoré má nesmiernu hodnotu pre ľudstvo .Nechodil medzi ľudmi ako Ježiš ale písal čo mu bolo dôverne známe ,lebo pochádzal ako vyslanec SVETLA (podobne ako Ježiš ) od Stvoriteľa .Veď bol avizovaný ,treba to pochopiť..Bolo povedané že príde na konci veku ( jeden vek má 2160 pozemských rokov) a už sme na konci veku Rýb ,ba už aj za ním ..Veď bolo povedané ,že príde na konci veku ,,Koho čakáte ? Ježiša ? On už svoju úlohu splnil ,len ľudia nie a ešte ho aj poslali na kríž ..Duch svätý ,Duch Pravdy bol avizovaný ku koncu veku !!! Či ste to nikdy nečítali v Jan16:13,že má prísť (zrodiť sa ako človek ale s prídanym božím duchom) aby poučil svet ?..Treba to len spoznávať všetko ako to je ,učiť sa ,otvoriť sa ,klopať a búchať na bránu aby sa otvorila Vo Svetle Pravdy , a hlavne nedať sa uspavat pozemskymi cirkvami a falošnými naukami

  5. cikitsaka

    Používám ho i při infekcích. 2 čl lze sníst jen tak, namazat na chleba či dát do jídla. Pokud se to udělá při prvních příznacích infekce, ty odezní do dvou hodin (moje zkušenost).
    Účinnou složkou je kyselina laurová, glycerol a jejich ester https://en.wikipedia.org/wiki/Monolaurin
    více v https://www.svetfarmacie.cz/farmacie/zajimavosti/222-covid-19-sars-chripka-virove-infekce

  6. Prosim prestaňme porovnávať, čo bolo a čo je. Držme si to čo je možne udržať a to je triezvy pohĺad a chranit si svoje poklady. Budeme zdravši mudrejší a žiť v prítomnosti aj v radosti. Malé šamanske zdielanie. Aho

    • Pridávam sa k Jozefovi Aho

    • Odmietam! V progresívistických sračkách sme preto, že do mladej a neskúsenej generácie pumpujú len „svetlú“ budúcnosť. My starí „dezoláti“ vieme, že bez znalostí minulosti, dejín a autentických zážitkov nemáme budúcnosť! Teraz idú vymazať nacistickú minulosť a sme vo fašizme! Takže choď Jozef „čobolák“ do riti a zober si so sebou aj tú tupú drukerku Božu! A žerte spolu syntetickú tresku! Ku.va!

      • Typické heslo progresivitizmu
        „Zabudnite na minulosť – myslite len na budúcnosť!“

        Typický fašizmus plný očakávaní! Máme zabudnúť na svoju minulosť – ty Jozef čobolák?! Áno?! Poznáš aspoň mená svojich starých rodičov?! A odkiaľ pochádzali? Čo zažili?! Máš v pi.i?! Len meňavka – améba – žije len teraz! A teraz zrejme v tvojom progresívnom /kvázi modernom/ mozgu!

        • Inak ja akýsi „Marcel z malého mesta“ stále len začínam na vlastnej koži poznávať liberálnych fašistov a nie len liberálnych sympatizatov fašizmu…a je to niečo čo má preberá ako studená sprcha. Normálne zisťujem a zároveň nechápem ako liberány fašista dokáže permanentne udržiavať vedomé úsilie kontrolovať iných – aktívne reagovať na všetko čo sa okolo neho deje. A je zvláštne ako berie toleranciu iných – berie ju ako slabosť ktorú naviac skúša posunúť – skúša zájsť v nejakej slabosti človeka čo najďalej – vedome a plánovire skúša kam až môže zájsť.
          Než takého haj. zla zabijem päsťou do čela tak aby som neurobil nejakú chybu – aby ma nemal dôvod oprávnene obviniť z čohokoľvek tak vždy najprv zpoznávam a zároveň manévrujem – a v tomto prípade spoznávam niečo čo presahuje toho ha.zla. Je to ako voda okolo ponorky vo veľkej hĺbke – tá ich liberálna vedomá záškodnícka mentalita, úmysel a stratégia – každou skulinkou/chybou/slabosťou u človeka sa k nemu dostávajú – vždy sa tlačia len k nemu dovnútra. Opačne – v zmysle podpory človeka nefungujú.
          V ničom dobrom človeka nepodporia a radšej mlčia než by mali v debate s niekym prikývnuť v dobrej veci.
          Poslednú dobu tento satanský hnus poznávam na vlastnej koží a dúfam, že to dobre spracujem a využijem do budúcna….už keď z nejakého dôvodu ich mám v poslednej dobe okolo seba.

          • A ešte potvrdím príspevok od Maroša – mne liberálni fašisti v práci vyčítajú, že „stále len spomínam“.
            Normalne sa baviť nevedia ale stále tlačia len akúsi agendu – sú ako svedkovia Jehovovi. Je to omnoho hnusnejší mor než som myslel doteraz a namiesto mozgu majú Google v iPhone.

          • Israismael

            Achnaton musíme to už brat tak ,že sme v dobe ,keď všetko sa pozemský vytrieduje a už skoro aj vytriedilo a samozrejme neobišlo to ani ľudí vo svete . A ano , ani ľudí u nás na Slovensku ..Vzorec je jasný .Ľudia vzor plevy , a ľudia vzor zrna…Plevy idúce do zatratenia ,nevhodné na ďalší život ,obrazne musia byť ,,spalene“ po oddelení od zrna,lebo nenesú v sebe život .A potom zrná ,ktoré majú šancu na ďalší život ,či už v novej tisícročnej ríši ,ktorá príde čoskoro po Veľkej očiste Zeme ,alebo potom po ukončení pozemskej púte môžu pokračovať v živote na tých krajších nadpozemskych ,jemnohmotnych svetoch ,resp v duchovných po absolútnom zuslachteni a vývoji ..
            Tí ľudia ,ktorí si podali ruky s temnom ,teda sú to poväčsinou liberáli(aj keď nie len oni ) to budú mať veľmi ťažké v čase očisty zeme ,ktorá prebieha pozvoľne a pomaly dôjde k vrcholu ..Oni sa teraz búria ,museli sa prejaviť ,pretože je to tak chcene ,že každý sa má prejaviť aký v skutočnosti je ..Budú ešte viac osklivi ,pretože sú na ceste ,ktorá nevedie do svetla a oni sú presvedčení že sú na správnej ceste , a ostatné ľudstvo berú ako nesprávne nasmerované ..Treba ich nechať ,lebo ich cesta čoskoro skončí a nebude to pekná cesta ,pretože na konci je temna priekopa do ktorej sa musia zrútiť ,pokiaľ sa oni ešte včas a na poslednú chvíľu nespamataju …

  7. Jozef Tlamka

    Šamanské zdielanie KOmentár Jozef je super….ako človek po prežitej klinickej smrti 3.stupňa to tiež odporúčam…..hore v inej dimenzii je už iný svet….dlhšia reč……

    • Miroslav Čižmár

      Aho

    • Marek Košice

      Iný svet….taký…. TISÍC KRÁT KRAJŠÍ než tu v tele na Zemi……………že? …
      No a tupé ovce sa modlia Stvoriteľovi Zeme a tiel…. a teda sa modlia tomu, kto im duše uväznil v prostredí (Zem, telo), ktoré je 1000x horšie než prostredie „tam hore“..
      To nevymyslíš, to sú ovce…

  8. Odporúčam – toto si pozrite – absolútna skratka do práce médií!

    VIDEO: Moderátorka Erika Vincoureková o profesionalite novinárov v minulosti a dnes, zákulisí fungovania Markízy v jej začiatkoch, amerikanizácii televízneho spravodajstva, úrovni korporátnej žurnalistiky, kde vadný rečový prejav je sprevádzaný neodbornosťou podfarbenou politickým aktivizmom a prezentovaním jediného správneho názoru, mediálnej totalite, ale aj nenávisti na oboch stranách názorovej barikády
    https://www.infovojna.bz/article/video-erika-vincourekova-rozhovor-diskusia-na-palete-jun-2024

    • Pozrela som si video s Erilou Vincourekovou, ktorú si pamätam ešte z čias ked pracoval v televizii ako novinárka publicistka bola jedna z njlepších profesionálnych žurnalistiek v odbore vďaka Maroš +++

      • S takymto mierovým návrhom prichádzal aj Hitler.
        Tú Eriku si pamätám podľa nasládneho proMečiarovského hlásku.

  9. Marek Kosice

    Kokosovy olej NA KOZU? ZABUDNITE….. Ked sa don spotite, je to otrasny smrad…
    Bozkal som licka zene ktora ho pouziva….ZATUCHNUTY HNUS….
    A to nie som „cukrikovy“, zdrava zena mi v posteli neprekaza ani neumyta. POKIAL nepouziva kokosovy olej na pokozku….
    Poznam viacerych ludi, co s aplikaciou kokosoveho oleja na kozu prestali z tohoto dovodu „zatuchnutosti“…. Pokozke (mimo tvar) robi naozaj dobre, ale ten pach po par malo hodinach…brrrr….

  10. Inô, asi sa už počíta so všetkým! Alebo hrozí niečo v Baltickom mori?
    https://echo24.cz/a/Hi4Q5/zpravy-svet-danska-vlada-chysta-obcany-na-krizovou-situaci

    • Israismael

      No tak čo je veľa to je veľa …To už denník N a dvaja novinári a jedna novinárka z toho denníka to úplne prehnali s nadávkami na smerákov ..O tom sa hovorilo na tejto tlačovke :https://m.youtube.com/watch?v=mrfGqoZDB8M&pp=ygULUG9saXRpa2Egc2s%3D

      • Marek Košice

        A prečo tak obraňuješ SMERákov, Israismael? Nevadí ti, že ich vodca oj*bal celý svet (pardón, ovce celého sveta) tým, že bol na neho akože spáchaný „atentát“? …
        KAŠĽAŤ NA ÚPLNE VŠETKÝCH POLITIKOV, sú to hyeny.

        • Máš pravdu Marek doteraz je to najlepšia z tvojich odpovedí DDD ++

        • Ale tu nejde o Smerakov a to je to čo je blbé – tu ide o každého Slováka – Smer je liberálom na háku. Ide o teba Marek aj o všetkých Slovákov… a až by liberáli zlikvidovali Slovákov tak by si so. SMERAKMI podali ruky. Otázne je akoby v takej situácii reagovali Smeráci.

        • Israismael

          MzK ty si sa dal už toľko krát oklamať tvojim rozumom ,ze je to skôr na zamyslenie než na kritiku iných…veríš všetkému čím ťa zahŕňa tento svet ,čím si sa obklopil a považuješ všetko podľa svojich zmyslov a rozumu za správne ,napriek tomu že je to hlboko pod zákonmi Boha ,Zákonmi vesmíru ..Ja tie Zákony poznám,učil som sa ich poctivo zo Svetla Pravdy mnoho rokov ,minimálne cez dvadsať ,takmer tridsať a mňa sa nedá oklamať tým čo by mi chcel nahovarat do môjho rozumu ,rozum iného človeka ..Pravda tkvie v tom že nesmie byť v nej ani závan pochybnosti,závan tajnosti a iných prisad ..Ja mám všetku Pravdu Vesmírnu Vo svetle Pravdy.Ked ju spoznať aj ty môžeš mať tú istú znalosť a aj každý človek ju môže mať ,ba musí ju mať …ak chce prejsť akýmsi Súdom a Ocistou ..Tam je všetko od A do Z…,od Alfa az po Omega

          • Israismael

            A čo sa týka atentátu ? No tak nechaj to na vyšetrovacie orgány ..Konšpirácia a video dôkazy nie sú relevantné …Uvidíme ako to bolo..ale atentátnik nemohol byť dohodnuty keďže bol zúrivý na vládu a Fica ..to sa vylučuje nejaká dohoda …

  11. Bývalý představitel Pentagonu: Vyzbrojování Ukrajinské neonacistické brigády Azov ze strany USA je projevem zoufalství

    https://aktax.cz/byvaly-predstavitel-pentagonu-vyzbrojovani-ukrajinske-neonacisticke-brigady-azov-ze-strany-usa-je-projevem-zoufalstvi/

  12. Toto je pre Ajšu – seriál pre debilov /čím nemyslím Ajšu/ boha Sionu. Ja to študujem len kvôli tomu, aby som sa z tohto židovstva poučil.

    Mor a vředy • 06 • Exodus a Archeologie • Francois Duplessis (CZ dabing)
    https://odysee.com/@Amazing-Discoveries-CZ-SK:1/mor-a-v%C5%99edy-%E2%80%A2-06-%E2%80%A2-exodus-a:3
    —————–
    Ku.va – to je taký výplach mozgu! Žiaden Exodus neexistoval! Večne „prenasledovaný“ – podvodný žid! A jeho užitočný gójimský idiot! Ku.va!

    • Marek Košice

      Maroš, nie si náhodou vo veku 60 či dokonca 65+? … To fakt chceš riešiť toto až do smrti? … Nie si náhodou po každom takom dokumente len viac nasr*tý? … To ti teda fakt „prospieva“…

    • Maroš, vďaka za Tvoj „darček“ v podobe preposlaného videa. Chcela som tu hodiť komentár v inej veci, ale – aby ma tu nebolo „príliš“, tak dnešný Deň – uzavriem nižšie uvedeným komentom v – „Tvojej“ veci.

      1/ Vieš, ja som tak vnútorne disciplinovaná, že niekto by si to video ani neotvoril. Ja som si ho poctivo vypočula do 22. min. (z 30-tich min.) – a pre mňa osobne – jedno veľké – NIČ!

      2/ A teraz by som si priala, aby si bol trošku empatický vo forme, že v jednom okne som sledovala futbal (Pozn.: a poviem, že boli to nervy do poslednej sekundy, aby sme to tým „Bruselčanom“ – „nandali“. Pre mňa osobne – fajn pocit, že malé „konzervatívne Slovensko „ – porazilo to liberálne Belgicko 1:0.

      3/ Ale, čo chcem povedať v rámci „témy“ – je to, že URČITE stál pri SK – BOH, ktorý si želal naše (slovenské) víťazstvo. Preto, lebo 2 góly neboli tureckým rozhodcom – Belgičanom uznané a fakt to bolo o chlp a zároveň v II. polčase nás tlačili Belgičania – ako kapustu v súdku. Takže v tomto ponímaní beriem „v potaz“ – Chcenie SÚČASNÉHO Boha. Veľa – veľa šťastia pre SK-futbalovú reprezentáciu, inak – by sme prehrali min.:1:3. A je mi v podstate JEDNO, ako si to iný človek – zdôvodní.

      4/ Teraz v skratke k videu, ktoré si mi – preposlal. Neviem, ako ma „čítaš“, ale „TOTO“ – určite nebola moja šálka kávy. Zaujímavé je to, že som popri počúvaní toho videa – pila svoju vlastnú šálku kávy priamo zo svojho typického hrnčeka, ktorá mi chutila oveľa viac, ako to, čo počúvam..

      5/ To je história, o ktorej si myslím, že bola zmanipulovaná a riešiť nejaké úhyny dobytka u Egypťanov, pričom u Izraelitov tie kravy – prežili.. Ja tieto „veci“ vo svojej hlave dnes určite – neriešim, napriek tomu, že tam boli citácie z Biblie.

      6/ Možno by to bola skôr otázka v rámci daného videa – z pohľadu časovej línie – na Achnatona, pretože to boli obdobia egyptského faraóna, kráľovnej Hathor, s ktorými on je (minimálne) so svojím Nickom – spriaznený..

      7/ Ja ti môžem porozprávať, čo som robila DNES cez deň, snažiac sa žiť v Prítomnom Okamžiku (Dodatok: áno, bola to i tá avizovaná kosba ručnou kosou na brehoch, čo som volala Marečka na brigádu.., ďalej som pozberala mandelínky zo zemiakov, vytrhala nejaké „buriny“ okolo nich, uvarila bylinový čas a neskôr – s blízkymi ľuďmi sme vypili fľašku červeného, tešiac sa z – úžasného počasia – cca 25°C, čo je pre mňa optimum. )

      Tak len toľko v danej veci! Vďaka za pochopenie!

      • Ajša!
        Neviem kde sú tie oblasti na Slovensku ale viem, že tam ľudia nehohovoria „mandelinky“ ale „mandarinky“. To je divné ale je to tak – no nieje to divné?
        Ďalšie – mal som známych zo Šoporne a z Paty a ti tam majú extra zvláštny dialekt, ktorý znie ako keby si pri reči robili srandu – napríklad namiesto slova kvapka hovoria klapka. Ďalšie skiva6si už nepamätám, pamätám si len to, že ma ich dialekt udivoval. A neviem či je to len moja dedukcia ale oni – všetci, ktorých som z tých dvoch dedín poznal – vďaka tomu akoby komickému dialektu neboli schopní byť zlí a ale boli takí detskí, mäkkí a milí. Hm, Slovensko je síce malé ale aj tak sú to ohromne rozdielne svety – tie jeho rôzne oblasti. Stačí zájsť 20 km a si v úplne inom svete.

        • Achnaton,
          vďaka za Tvoju spätnú väzbu!

          Zaujímalo by ma, kde – podľa slova: „mandelínka“ – by si ma v rámci nášho roduverného Slovenska – lokalizoval..,

          Preto, lebo u nás to slovo – mandelínka – je úplne – Kóšer.

          Vďaka za pochopenie!

          • Už som to „mandarinky“ s krátkym „i“ namiesto mandelinky počul od viacerých ludí. Už si nepamätám kde, len mi to utkvälo v pamäti keďze to nebolo od jedného človeka, ktorý si to vymyslel.

          • Achnaton na

            Ešte keď som nemal dosť zažiťých Myjavákov a Tnavčanov tak som si mýlil to tvrdé Trnavské nárečie s tvrdým Myjavským nárečím. Obidve akoby zneli rovnako ale sú dosť rozdielne. Niektoré slová z ich dialektov sú také komické…v zmysle, že ako môže veľký tvrdý priemerný chlap používať akoby detské slová..

          • ajša aj u nás su mandelínky,(stredné slovensko) a sme sa ich ako deti nazbierali do kýblov…

  13. Nuž, naozaj neviem… už dlho čítam o kokosovom oleji, aj som vyskúšala, ale mne nechutil v jedle (sladkastú chuť nemám rada) a keďže ja som nikdy nevidela u starých rodičov ani u ich sestier a bratov kokosový olej, nemám to overené, či naozaj je tak potrebný na prežitie! A oni všetci prežili dve svetové vojny a dožívali sa vysokého veku (cez 80 a 90 rokov) aj bez kokosového oleja. Takže naozaj nerozumiem tomu, prečo je to také doležité?!

  14. Dovezene produkty z tropickych krajin by sme nemali vobec uzivat

  15. Ako chcete vysvetliť dlhý život ľudí, ktorí roky nič nejedli a ani vodu nepili, ani nemali žiadne urýny a výkaly? Boli týždne aj mesiace sledovaní odborníkmi v nemocniciach a nikto to do dnes vedecky nevysvetlil. Všetci žijú v Indii. Tam bývajú často teploty aj 50°C. Podotýkam, že títo ľudia sú aj absolútne zdraví.

    • Tiež vysvetlenie – ako sa národy Agharty mohli toľko skrývať v podzemí? Bez zelených rastlín, bez C vitamínu atď.

Pridajte komentár

*