Juhokórejskí vedci objavili, ako použiť nanočastice na kontrolu emócií a chuti do jedla pomocou externého magnetického poľa


Juhokórejskí vedci objavili, ako použiť nanočastice na kontrolu emócií a chuti do jedla pomocou externého magnetického poľa

(Belle Carter, Natural News) Globalistami sponzorovaní vedci sú natoľko posadnutí ovládaním mysle, že vykonali štúdiu, v ktorej bol vzdialený magnet schopný manipulovať s mozgom – a dokonca aj s chuťou do jedla – bez vykonania akéhokoľvek invazívneho zákroku.

Výskumníci z juhokórejského Inštitútu základných vied (IBS) sú vo veľmi ranom štádiu vývoja prístroja, ktorý využíva nanočastice na ovládanie mysle myší. Ide o diaľkové ovládanie mozgu, o ktorom tvrdia, že funguje aj na väčšiu vzdialenosť a prepína mozog pomocou magnetických polí.

Zbohom vysoký krvný tlak

Podľa „vedeckých expertov“ technológia s názvom Nano-MIND (Magnetogenetic Interface for NeuroDynamics – Magnetogenetické prepojenie pre neurodynamiku) umožnila výskumníkom ovládať emócie a apetít myší na diaľku a mohla by sa použiť na liečbu neurologických porúch, ako je napríklad depresia.

Výskumníci testovali túto „inováciu“ navodením materských inštinktov u svojich testovacích subjektov. V inom teste výskumníci vystavili testovaciu skupinu laboratórnych myší magnetickým poliam určeným na zníženie chuti do jedla, čo viedlo k 10-percentnému úbytku telesnej hmotnosti, teda približne 4,3 gramu.

Vedci manipulovali so zložitou sieťou viac ako 100 miliárd neurónov magnetickým otáčaním malého ovládača, aby ťahali alebo tlačili nanočastice implantované do mozgu myší. Podľa štúdií je táto sieť kľúčová pre pochopenie poznania, emócií a sociálneho správania.

„Ide o prvú technológiu na svete, ktorá voľne ovláda špecifické oblasti mozgu pomocou magnetických polí,“ povedal Dr. Cheon Jinwoo, riaditeľ juhokórejského IBS Centra, ktorý je iniciátorom výskumu.

„Očakávame, že bude široko používaná vo výskume zameranom na pochopenie mozgových funkcií, sofistikovaných umelých neurónových sietí, obojsmerných technológií rozhrania mozog-počítač a nových spôsobov liečby neurologických porúch.“

V priebehu rokov sa na zvieratách uskutočnilo množstvo experimentov s „ovládaním mysle,“ uvádzajú noviny The Sun:

„Toto je však prvý, ktorý nezahŕňa invazívnu chirurgiu a objemné vonkajšie systémy pripevnené na myši. Tento nový prístup umožnil myšiam slobodu pohybu.“

V komentári reagujúcom na uvedenú štúdiu publikovanú v Odbornom časopise Nature Nanotechnology hlavný vedec zo španielskeho Instituto de Neurociencias Dr. Felix Leroy povedal, že koncept používania magnetických polí na manipuláciu biologických systémov je dobre etablovaný.

„Aplikuje sa v rôznych oblastiach, ako pri zobrazovaní magnetickou rezonanciou (MRI), transkraniálnej magnetickej stimulácii a magnetickej hypertermii na liečbu rakoviny.“

Leroy však varoval pred príliš skorým ponáhľaním sa na testovanie na ľuďoch :

„Na posúdenie potenciálnych kumulatívnych účinkov vrátane neuroadaptácie alebo neurotoxicity sú potrebné ďalšie štúdie.“

Nanočastica je malá častica s veľkosťou od 1 do 100 nanometrov, ktorá je ľudským okom neviditeľná a dokonca je menšia ako vlnové dĺžky viditeľného svetla, ktoré sú medzi 400 a 700 nanometrami, čo znamená, že je neviditeľná aj pod klasickým svetelným mikroskopom.

Na ich pozorovanie je potrebný špeciálny elektrónový mikroskop alebo mikroskop s lasermi.

Stop Candida

Štúdie zahŕňajúce nanočastice sú odvetviami nanotechnológie, na ktorú sa skvele spolieha fiktívna postava Marvelovskej ságy Tony Stark, známy ako Iron Man.

Kórejskí a americkí vedci vytvorili mozgový implantát, ktorý by bolo možné ovládať pomocou smartfónu

Južná Kórea a Spojené štáty americké vykonali na sebe nezávislé výskumy testovania ďalšej inovácie na kontrolu mozgu, ktoré podporili granty od Kórejskej národnej výskumnej nadácie, Národného inštitútu zdravia, Národného inštitútu pre zneužívanie drog a profesora Mallinckrodta.

Bol objavený mäkký nervový implantát, ktorý je schopný dodávať viaceré lieky a farebné svetlá na manipuláciu s nervovými obvodmi pomocou smartfónu.

V štúdii, ktorá bola publikovaná v časopise Nature Biomedical Engineering, vedci uviedli, že malý implantát je prvým bezdrôtovým nervovým zariadením schopným urýchliť snahy o preskúmanie mozgových chorôb, ako sú Parkinson, Alzheimer, závislosť, depresia a bolesť.

„Bezdrôtové neurónové zariadenie umožňuje permanentnú chemickú a optickú neuromoduláciu, ktorá nebola nikdy predtým dosiahnutá,“ povedal hlavný vedec Raza Qazi, výskumník z Kórejského pokročilého inštitútu vedy a technológie (KAIST) a Univerzity Colorado Boulder.

Spoluautor Michael Bruchas, profesor anestéziológie a medicíny bolesti a farmakológie na Fakulte medicíny pri Washingtonskej univerzite, uviedol, že táto technológia im umožnila lepšie rozobrať základy správania nervových obvodov a tiež preskúmať, ako špecifické neuromodulátory v mozgu vylaďujú správanie rôznymi spôsobmi.

„Tiež by sme so záujmom použili zariadenie na komplexné farmakologické štúdie, ktoré by nám mohli pomôcť vyvinúť nové terapeutiká na bolesť, závislosť a emocionálne poruchy.“

Zariadenie využíva vymeniteľné liekové náplne podobné Legu a výkonné nízkoenergetické Bluetooth na dodávanie liekov a svetla do špecifických neurónov, ktoré nás zaujímajú. Podľa vedcov táto technológia výrazne zatieňuje konvenčné neurovedecké metódy, ktoré zvyčajne zahŕňajú pevné kovové trubice a optické vlákna.

Hoci niektoré pokusy riešili nepriaznivú odozvu tkaniva začlenením mäkkých sond a bezdrôtových platforiem, predchádzajúce riešenia boli obmedzené ich neschopnosťou dodávať lieky počas dlhej doby, ako aj ich objemnými a zložitými nastaveniami kontroly.

Zariadenie je ovládané pomocou jednoduchého používateľského rozhrania na smartfóne a dokáže vytvoriť špecifickú kombináciu alebo presné sekvenovanie dodávok svetla a liečiv v akomkoľvek implantovanom cieľovom zvierati bez toho, aby muselo byť v laboratóriu.

S týmto zariadením by výskumníci mohli ľahko zrealizovať plne automatizované štúdie na zvieratách, kde by správanie jedného zvieraťa mohlo pozitívne alebo negatívne ovplyvniť správanie iných zvierat podmieneným spustením svetla alebo podávaním liekov.

„Toto revolučné zariadenie je plodom pokročilého elektronického dizajnu a výkonného mikro a nanometrového inžinierstva,“ povedal Jae-Woong Jeong, profesor elektrotechniky na KAIST.

„Máme záujem o ďalší vývoj tejto technológie na výrobu mozgového implantátu pre klinické aplikácie.“

(Súvisiace: Neuralink získal súhlas amerického Úradu pre lieky a potraviny (FDA) na implantáciu mozgového čipu Elona Muska u druhého pacienta.)

Viac podobných článkov (v angličtine) nájdete na stránke FutureScienceNews.com.

Stop Candida

Autor: Belle Carter, Zdroj: naturalnews.com, Spracoval: Badatel.net

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Komentáre

  1. EU JE NEVIESTKA

    celý problém začal keď ste si kúpili smartfón a podpísali zmluvy pre služby 4G a teraz už 5G,ja som ešte stále Edge 3Gje to síce už dnes stredovek,ale nemám hlavu v mikrovlnke tak ako vy,ďalej moderné automobily a pretechnizované domácnosti a pracoviská kde trávite večšinu času,rovnako nebezpečné sú mnohé supermarkety a luxusné bary či reštaurácie,pochopte to už konečne-že čo je to zač ten pokrok a technológie a v skutočnosti aké majú ciele a poslanie,jednoducho sa s vás stávajú postupne niečo ako živé mŕtvoly s postupným úpadkom vlastného či slobodného myslenia…mysel je dar a ten vám bude odobraný,rovnako ako duša ktorú je tiež možné odobrať a vezniť podobne ako už odpradávna v tele človeka,na všetko sa jednoducho nájde cesta a majster,ktorý toto dokáže ak nieste pozorný a predvídavý

  2. K článku – Oblasť 52 /chemická a technologická/ zrejme závažnejšia ako Oblasť 51 /letecká/. V jeden deň 6000 mrtvych viec s neznámou látkou v krvi – zomreli v kŕči.

    UFO Ztracené důkazy
    https://odysee.com/@UFOzone:0/UFO-Ztracen%C3%A9-d%C5%AFkazy–01—oblast-52-(od-Josefa)-2020-720-x-1280:5

  3. Asi tam občas to placebo frnkly.Otázkou je jestli ten údajný fysiologický roztok nelízli grafenem.
    https://www.facebook.com/100006207939000/posts/3696511310565764/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

  4. A na plandemickej totalite v tichosti ďalej pracujú hajzlíci !
    https://cz24.news/totalitni-diktatura-who-nejpozdeji-od-roku-2025/

  5. Teší ma, že vedci celého sveta sa idú dotrhať v snahe nájsť spôsoby ovládania mozgu na to, aby VYLIEČILI ľudstvo z chorôb! Kontrola a manipulácia mozgu je mantra, ktorú dokola omieľajú VŽDY v súvislosti s pozitívnymi cieľmi – dokázali by sme liečiť choroby…
    Gejc tiež vyvíjal GMO potraviny aby zachránil ľudstvo pred hladom. Potom vyvíjal vakcíny aby zachránil ľudstvo pred vírusmi. A potom začal chovať cvrčky aby ZASA zachránil ľudstvo pred hladom. Predtým ukradol Windows aby mohol ľudstvo oslobodiť od závislosti na Apple a urobiť užívateľov PC z celého sveta slobodnými a nezávislými.
    Politici v demokraciách sa idú dotrhať aby občanom priniesli modré z neba, stačí ich zvoliť a odovzdať im demokraticky všetku moc. A potom ich nechať pracovať a nekecať im do toho.
    Som rád, že žijem v dobe, kedy každá bunka tela vedcov, miliardárov, politikov, oligarchov, novinárov, aktivistov… pracuje na dosiahnutí všeobecného blaha ľudstva bez hladu, chorôb a práce. Roboty a AI budú za nás robiť všetko a my budeme liberálne šérovať lehátka a slnečníky na Bali, Floride alebo Seycheloch.
    Postavíme mosty medzi kontinentami aby sa tam dalo dostať na elektrických kolobežkách, upravíme kliímu aby sa v nej nevyskytoval ten odporný CO2… no čo vám poviem – raj na zemi.
    Každý by mal prispieť svojou troškou, niekto predčasnou eutanáziou v dusíkovej kapsuli, niekto pravidelným očkovaním, aby neroznášal pandemické vírusy ktoré sa v tej hnusnej prírode vyskytujú medzi slepicami a netopiermi, niekto kúpu elektrického vozidla ktoré naveky odparkuje v garáži a nebude míňať drahocennú energiu na nabíjanie svojho súkromného auta ktoré egoisticky používa sám a nezdieľa ho s doktormi zo Sýrie a inžiniermi z Maroka.
    Niekto by mohol prispieť tým, že by založil nové hnutie LBGTIM, M ako Mnohočlenné (multiunit), kde by homosexuáli mohli zakladať mnohočlenné manželstvá a rodiny. Verím, že vedci a ich donori budú prichádzať s novými a novými myšlienkami ktoré obohatia náš nudný a energeticky náročný život o nové príležitosti.
    Kto by nechcel nanočipy v hlave, ktoré by ho chránili pred dezinformáciami, zlou náladou, hladom a emóciami?

    • Redakcia – asi tu mi zamrzol komentár – vyjadroval som sa ku tomu, ako zmrdi už vedia poveriť niekoho na špinavú prácu – že Gatesa vojaci poslúchať nebudú, ale keď vláda poverí lampasáka Lengvarského – tak áno, pretože vojaci poslúchajú len vojakov. Plus iné. To k tomu budúcemu plánovanému donucovaniu – násilu. Aj delegovaný nátlak má svoje riadiace pravidlá.

  6. No super. Moja odpoveď (komentár) „EU JE NEVIESTKA“ nebola uverejnená. Hlavne, že Bádateľ vyplakával, keď ho matovičovci stopli.

    • Myslíš si, že tu niekomu chýbajú tvoje úlety??? Neplač, nie si dieťa… :o)))

      • Si idiot, tak nekomentuj. Najmä keď nevieš, čo som napísal.

        • Náhodou – Draslík je veľmi „v obraze“ a dáva sem aktuálne odkazy….

          • A ty vieš, čo som napísal v neuverejnenom komentári? Tak zo seba nerob múdru vševedkyňu.

        • Po prvé : nepamätám sa, že by sme si boli potykali, a po druhé – to bola reakcia na tu nadávku…( Oldo)

          • Španielske príslovie – „Najprv miluj – potom tykaj!“ Čo z toho si pamätáš?

          • Slovenské príslovie – – „najprv tykaj potom miluj “ pamätám si z toho čo to čo bolo °° °°

          • Maroš, ono by to bolo najlepšie keby sme sa vrátili k onikaniu – to by sme mali menšiu odvahu vyliezat inému na hlavu a starať sa do cudzích vecí.
            Ono síce to oslovenie ty nemusí brat nikto osobne ale to sa najprv musí dostať do obrazu že nemusí.
            Ja väčšinou mladým v práci a inde na začiatku zoznámenia vykam aj keď majú 18 alebo aj 16 (brigádnici) a niekedy to u toho vykania aj zostane (a niekedy nie). Často sa mi stáva že (hlavne mladí muži alebo moji rovesníci sú sú zhození že im zavykám a ten výraz v ich očiach znie :.. „pomóc, čo sa to deje, niekto po mne chce a by som sa cítil ako dospelý!“.

    • Oldo, mne tu zasa neprechadzali komentáre keď som do nich vložil celé meno „trnavského blázna“. Neviem prečo.

  7. Bulharsko zakázalo LGBT propagandu ve školách

    https://aktax.cz/bulharsko-zakazalo-lgbt-propagandu-ve-skolach/

  8. Ale slovenský mainstream s kľudom vypisuje, že sa burzy stabilizujú a zotavujú, a že bude čoskoro všetíčko v porádečku… Hlavne, aby si ľudia nevyberali peniaze z bánk a ďalej ich nalievali do derivátov a rizikových akcií… som zvedaví, kedy to praskne, ale nie len symbolicky ako tento pondelok…
    https://kryptomagazin.sk/prave-zacala-recesia-signalizuju-tieto-ukazovatele/ :o)))

  9. Memorandum WEF odhaluje plán na zavedení velkého finančního resetu pomocí falešných rasových válek pod falešnou vlajkou

    Světové ekonomické fórum v Davosu nařídilo globálním autoritám rozdmýchávat plameny občanských nepokojů a poštvávat komunity proti sobě, dokud se násilné krveprolití nestane normou a ulice Západních měst nezrudnou krví.

    https://aktax.cz/memorandum-wef-odhaluje-plan-na-zavedeni-velkeho-financniho-resetu-pomoci-falesnych-rasovych-valek-pod-falesnou-vlajkou/

    • EU JE NEVIESTKA

      nepoznám obdabie v histórii ľudstva,že by niekto úprimne spájal-zjednocoval ľudstvo…nerobil to ani onen ježíš,pre neho boli ovečky a vlci,chudobní a farizeji,ľudstvo neni možné spojiť a zjednotiť,lebo nie všetci pochádzame z toho istého zrna…

      • My bohužel tak nějak přesněji známe období za posledních 200 let.

      • Zjednocovat ľudstvo bez toho aby sa povedalo na akom základe – to je taka volovina jak ľudské práva made in ten alebo ten, ktorý si robí nárok ich uplatňovať ako sa mu zachce.
        Každý kto zjednocuje ľudstvo na inom základe než je poznanie Pravdy – teda Božej vôle vedie ľudstvo do záhuby.

        • holistický prístup

          Achnaton,

          ako inak – jediná „pravda“ je tá, ktorú práve TY a TVOJ ABDULALÁH hlásate … jedine vy ju poznáte a máte akési fiktívne právo to určovať. Si pod vplyvom BIBLICKÉHO projektu a teda „žiješ“ vo LŽI! Hlásaš LOŽ!

      • Návštevník našej planéty – (pravý) Ježiš – ovcami a vlkmi ľudí nenazval ani jediný raz, a to som prečítala celý Nový zákon. Ovcami a inými hanlivými pomenovaniami titulovala ľudí cirkev.

  10. Mimo témy – odkaz pre ajšu: Odpovedali sme na váš starší komentár zo dňa 27.7.2024 tu: https://www.badatel.net/najvacsi-startup-v-eu-na-vyrobu-baterii-pre-elektricke-auta-je-vo-velkych-problemoch/#comment-264630

    • Redakcia,

      ďakujem veľmi pekne za Vašu ex post – objasňujúcu – spätnú väzbu – k môjmu dotazu.
      Akceptujem ju..

  11. Nejlepší v pekle (2022) válečný film Rusko
    https://odysee.com/@Richard:26/Nejlep%C5%A1%C3%AD-v-pekle-(2022)-v%C3%A1le%C4%8Dn%C3%BD-film-Rusko:b
    —————–
    Len odporúčam, lebo v tejto vone sa vyvražďujú najlepší vojaci na Zemi – žltá páska Ukrajinci, biela Rusi. Film z obdobia pôsobenia Wagnerovcov. Chcete to /vojnu/ mať aj u nás doma? Film je v ruštine – kvôli autenticite veliaceho jazyka.

  12. Ano,mám odběr a občas něco zkoukni.

  13. Anton Selecký

    „Mohla by sa použiť na liečbu neurologických porúch, ako je napríklad depresia.“ To VÁŽNE? Ale to sa vyvíja za úplne iným účelom, soudruzi. to sa dobre vie.

  14. Vie niekto prečo je u nás tak veľa „zvláštne“ tetovaných ľudí v posledných rokoch?
    V obchodoch, na úradoch, v detských škôlkách, ZŠ, všade ich je.

    Vďaka.

Pridajte komentár

*