Podľa vedeckej štúdie dokáže látka ergotioneín z húb predĺžiť ľudský život


Podľa vedeckej štúdie dokáže látka ergotioneín z húb predĺžiť ľudský život

(Zoey Sky, Natural News) Huby sú skvelým doplnkom mnohých jedál. Najnovší výskum však naznačuje, že prínosy, ktoré ponúkajú huby, presahujú rámec kuchyne.

Niekoľko štúdií zistilo, že jedna zlúčenina v hubách môže predĺžiť ľudský život. Nedávna štúdia skúmala potenciálne prínosy bioaktívnych zlúčenín pochádzajúcich z húb na dĺžku života a zdravie. Cieľom štúdia bolo hľadanie možností na minimalizáciu chorôb súvisiacich s vekom človeka.

Zbohom vysoký krvný tlak

Ďalšia štúdia publikovaná v časopise Nutrition Journal skúmala zdravotné prínosy húb. Vedci zistili, že konzumácia húb je spojená s dlhším životom. Tento prínos pripísali vysokému obsahu látky ergotioneín. Ide o antioxidačnú aminokyselinu, ktorá sa nachádza v hubách a baktériách.

Počas priebehu štúdie výskumníci preskúmali údaje z tretieho amerického národného prieskumu zdravia a výživy, ktoré vykonalo Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC). 20-ročná prospektívna kohortová štúdia zahŕňala vyše 15 000 účastníkov.

Výsledky analýzy ukázali, že ľudia, ktorí zaradili huby do svojho jedálnička, mali až o 16 percent nižšiu šancu na predčasné úmrtie.

Vedci tiež zistili, že konzumácia jednej porcie húb denne namiesto spracovaného mäsa znížila pravdepodobnosť predčasného úmrtia z akejkoľvek príčiny o najmenej 35 percent.

Výskumný tím vysvetlil, že tento prínos môže byť spôsobený antioxidačnými, protizápalovými a neuroprotektívnymi účinkami ergotioneínu. Tiež naznačili, že vlastnosti ergotioneínu proti starnutiu by mohli prameniť z jeho schopnosti chrániť pred skracovaním telomér.

Výskum ukazuje, že ergotioneín má ochranné účinky na teloméry

Teloméry sa zvyčajne označujú ako ochranné „čiapky“ pre chromozómy. Tieto dlhé šnúrky jemnej, komplikovane skladanej DNA fungujú ako ochranné plastové špičky na šnúrkach topánok, ktoré pomáhajú predchádzať rozstrapkaniu a poškodeniu šnúrok.

Podobne to funguje aj s DNA a telomérmi. Dlhšie teloméry sú spájané s lepším zdravím buniek a tiež s dlhovekosťou.

Teloméry sa však časom prirodzene skracujú, čo spôsobuje, že sú menej schopné zachovať štruktúru chromozómov. Kratšie teloméry sú spojené so starnutím a chronickými degeneratívnymi ochoreniami.

V štúdii s účastníkmi staršími ako 60 rokov mali ľudia s kratšími telomérmi trikrát vyššiu pravdepodobnosť úmrtia na srdcové choroby ako tí, ktorí mali teloméry dlhšie. Mali tiež najmenej osemkrát vyššiu pravdepodobnosť úmrtia na rôzne infekcie.

V ďalšej predbežnej štúdii publikovanej v Journal of Dietary Supplements v roku 2022 výskumný tím zistil, že aplikácia ergotioneínu na bunky počas ôsmich týždňov zmiernila skrátenie telomér v dôsledku oxidačného stresu.

Prírodná liečba osteoartritídy

Vedci predpokladajú, že to môže potenciálne pomôcť vyhnúť sa mutáciám v DNA, ktoré spôsobujú rakovinu.

Vedci napokon dospeli k záveru, že výsledky ich výskumu podporujú „potenciálnu úlohu ergotioneínu pri stavoch súvisiacich s oxidačným stresom a zdravom starnutí“. Ergotioneín tiež podporuje dlhovekosť tým, že pomáha dopĺňať a recyklovať glutatión, hlavný antioxidant tela.

Údaje ďalej naznačujú, že ergotioneín ponúka cenné 3 účinky proti starnutiu – podporuje dlhšie teloméry, chráni DNA a recykluje glutatión.

Huby podporujú aj optimálne zdravie mozgu

V samostatnej štúdii vedci zistili, že ľudia starší ako 60 rokov vykazovali nižšie hladiny ergotioneínu. Dodali, že ľudia nad 60 rokov s miernym kognitívnym poškodením súvisiacim s vekom vykazovali ešte prudší pokles tejto dôležitej aminokyseliny.

To je zlé, pretože ergotioneín, ktorý pomáha chrániť mozgové bunky pred oxidačným stresom, zároveň pomáha starnúcim dospelým udržiavať zdravé myslenie a pamäť.

Štúdie v skúmavke a na zvieratách ukázali, že ergotioneín dokáže tiež podporiť pamäť vytváraním nových neurónov (mozgových buniek).

V štúdii publikovanej v časopise Japanese Journal of Pharmacology (Japonský žurnál farmakológie), výskumný tím podával zdravým dospelým aj tým s miernym kognitívnym poškodením extrakt z húb obsahujúci 5 mg ergotioneínu denne počas 12 týždňov.

Zistili, že suplementácia viedla k výraznému zlepšeniu verbálnej pamäte, pracovnej pamäte a trvalej pozornosti tak u zdravých, ako aj mierne postihnutých dobrovoľníkov.

(Súvisiace: 6 húb, ktoré by ste mali jesť, aby ste predišli kognitívnemu útlmu a znížili riziko demencie.)

Okrem účinkov proti starnutiu ergotioneín tiež pomáha podporovať zdravý imunitný systém, optimálnu kardiovaskulárnu funkciu a zdravú pokožku. Ergotioneín sa dokonca používa v sérach a krémoch na starostlivosť o pleť na zníženie výskytu jemných vrások a upokojenie začervenania a podráždenia pokožky.

Používa sa aj v produktoch, ktoré pomáhajú bojovať proti poškodeniu pigmentácie pokožky spôsobeného ultrafialovým žiarením.

Prírodná liečba osteoartritídy

Autor: Zoey Sky, Zdroj: naturalnews.com, Spracoval: Badatel.net

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Komentáre

  1. + Mimo téma, ale – strašení lidí opičími neštovicemi? A k tomu cena akcií výrobce “vakcín” proti opičím neštovicím stoupá? A jo, už chápu, že není k dipozici mastě typu např. Framykoin, Bactroban.. Aby mohli ty kur*vy strašit ofce na novou plandemii? Protože pak pěkně s každou vyrážkou/pupínkem/ekzémem… BUDOU TVRDIT ŽE JSOU TO OPIČÍ NEŠTOVICE?! Nebo jak to má chápat? Pro rýpaly, vše se dá léčit “přirozeně” např. byliny atp., od lichořeřišnice přes pelyněk po dalších x doplňků a alternativní léčby, ale snažím se tím poukázat na fakt, že ANTIBIOTIKA A HLAVNĚ TY DVĚ ZMÍNĚNÉ MASTI NEJSOU V ČR UŽ DĚLŠÍ DOBU SKORO VŮBEC NIKDE K DOSTÁNÍ a náhrada za ně pro lidi prakticky není a neexistuje..

    “po nástupu horečky se u pacienta objeví typická vyrážka (neštovice), která často začíná na obličeji a poté se šíří na další části těla”

    = stafylokok/streptokok na lidi “postříkat” (např. chemtrails?) a účel naplněn. Ne nadarmo jsem si všiml, že je docela na vzestupu “vyrážka” typu IMPETIGO – schválně, kod neví, zkuste najít vo co go. MPOX jako falešné impetigo? Aby mohli lidem nutit vax atp..?

    • podle tohoto https://vitazstvosvetla.org/spravy-16-08-2024/
      jde opět hlavně o ukradení USSA p-rezidentských voleb…
      vax na opičí neštovice = depopulační agenda a výměna obyvatelstva!

    • Zrovna nějaká růže či něco podobného se objevilo na noze očkovaného kolegy v práci.Chodí s obvázaným lýtkem.
      https://expose-news.com/2022/06/10/consequences-covid-vaccination-monkeypox-coverup/

      • Teraz musia preprogramovať PCR testy na dokázanie /nerelevantné/ týchto opičích ko.otín. Chybu urobili v tom, že sa nedohodli, či vtáčia chrípka, či opičie neštovice. A kto bude vrcholovým producentom týchto testov – Peková?

        • Oni chybu neurobili sú na to moc chytrí robit chyby vo svoj neprospech ,vybrdnu z toho ako červíci z blata a ani sa neobzrú že sa v niečom sekli červeno opičie kiahne zakuklené v miliardách – bastardy °° Peková už tiež vie akou producentkou testov bude &&

    • Opičí neštovice, už to vytrubují .Opakují se jako flašinet. Nahnat strach a určit nepřítele pro vyvolání válečného konfliktu je záměrem.A v čr už usiluje ministryně obrany mimo jiné posedlá válkou jako zběsilá fanatička Černochová o navyšování pravomocí vojenské policie proti komu,proti občanům čr.Ta ženská řádí jako černý mor,vraždí dodanou municí lidi v cizí zemi a ještě chce buzerovat pomocí voj.policie,protože civilní policajt může někdy použít i vlastní rozum.Ale ten vojenský spíše vykoná rozkaz.Vykoná rozkaz proti vlastním občanům ve vlastní zemi.Ne černé neštovice ,ale skutečný černý mor se v čechách valí na čechy z pražské vlády.

  2. Bývalý šéf FBI odhalil 25 cílů, které tajné spolky použily ke změně světa
    https://rumble.com/embed/v17a5wn/?pub=p9u3e

  3. Marek Košice

    Už mám dosť tých sr*čiek……. Možno aj tisíce potravín majú predĺžiť život…….. 😀 😀 😀 😀 ……. ÁNO, JE TO PRAVDA……..Aj biely rožok predĺži život…… Keď nebudete jesť nič, umriete do možno 50-100-150 dní (podľa toho koľko tuku v tele máte), ale keď budete jesť len rožky (a piť vodu samozrejme), budete žiť ešte X rokov……Síce to bude stáť za h*vno, ale prežijete……Takže – PŠENIČNÝ ROŽOK PREDLŽUJE ŽIVOT AJ „XYZ“ NÁSOBNE!! WAAAUUUU…

    • Konzumácia bieleho pečiva a hlavne bielych rožkov ti spôsobí časté zapečenie čriev a v relatívne krátkej dobe dostaneš rakovinu hrubého čreva. Takže sračky píšeš ty.

    • „Genetickou štruktúrou proteínu ( gluténu). Základná štruktúra proteínu jednozrnky je 14-chromozómová, štrukúra modernej pšenice je 42- chromozómová. Práve vysoký počet chromozómov má negatívny vplyv na stráviteľnosť modernej pšenice, čo sa u mnohých ľudí prejavuje citlivosťou až intoleranciou na lepok ( tzv. syndróm získanej intolerancie na lepok ). Pšenica špalda má 38 chormozómov, čo značí, že nie je pôvodnou pšenicou. Najnovšie výskumy čeckých a švajčiarskych genetikov dokazujú, že špalda vznikla náhodných krížením v polovici 19.storočia.“
      https://planeta-zdravia.sk/clanok/psenica-jednozrnka-alakor

      1/ Biela múka je tzv. prozápalová – spôsobuje /detto slnečnicový olej/ zápal ciev, ktoré potom pláta cholesterol a preto „lekári“ označujú „zlý“ choleterol za príčinu cievnych ochorení – a prepisujú tzv. statiny – čo je farma biznis. Nádite si článok „Veľká cholesterolová lož“.

      2/ Človek v dobrej výživovej kondícii, pri vedomom hladovaní prežije presne 42 dní. Pri vynútenom hladovaní a v panickom stave je to menej. Problém je aj reštart výživy – vyžaduje veľa energie – a môžeto byť tá posledná. Ja som hladoval 11 dní – nevedel som vstať z postele – pot, žimnica, nechuť. To som sa už musel primäť niečo nasilu zjesť – polievku na 4 x. Ideálne sú vajíčka – obsahujú všetko pre život.

      Rohlíky jem pár za pár rokov – mám rád vodové – ide skôr o asociáciu nejakej chute – napr. kaviarová pasta – ktorú už nie je dostať – za socíku Frionor z lososovych ikier. Alebo kolečká z rohlíka so šípkovým lekvaróm.

      Rohlíky sú naozaj jedlo chudoby na prežitie. Urob si ich vo vajíčku. Kto chváli rohlíky – chváli svoju chudobu. Rohlíky len ako delikatesa – s pomazánkou. To najchutnejšie na nich je to elastické zmäkčovalo z čínskych vlasov. Na rohlíkoch je najlepšia ich vôňa. Mám rád rohlíky, ale nejem ich.

      • Maroš možeš prezradit prečo neješ rohliky i napriek tomu, že ich máš rád? Ja rohliky mám rada obalené vo vajíčku a to že sú jedlom pre chudobu mi nevadí zjem jeden rohlík za den a je mi fajn°°° D

        • Chlieb vo vajci alebo knedľa vo vajci a to s uhorkou alebo niečím iným tak to sú také zvláštne jedla že dopadmínove centrum odmien síce zažíva boom ale energia človeku sa nestráca, nálada ide hore a chuť niečo poriadne porobiť tiež.
          Asi to bude tými vajciami, domácimi so sýto žltučkým žĺtkom. Minule som ochutnal žĺtok jedného vajca od mojich sliepok a čudoval som sa že bol tak sladký skoro ako pikao. Kedysi som choval sliepky -vyložene kosačky na trávu a ich žĺtok bol strašne horký a mal farbu krikľavého zelenožltého pásiku na veste čo je v povinnej výbave auta. Nedalo sa to jest. Boli strašne horké a sypké.. a určite boli zdravé keďze tie sliepky zobali neustále trávu a hľadali hmyz. Odvtedy som už také nemal a vŕta mi hlavou ci to bolo dobre že boli tak vyšlachtené…vraj horké robí dobre na srdce (napríklad púpava).
          To len tak.. pre Bobu… z dvora Achnatona.

          • Vrátim sa k tým žltkam od tvojich sliepok, všimla som si i ja na našich sliepkacah, že majú velmi žltučké žltka dostávajúveľa zeleného najmätrávy ked pokosíme trávu zozáhrady tak jej dostávajúvelké mnozstvo čo j vidno na kvalite vajec a taktiež na farbe žltok aa vynikajúcej chuti a z obchodu vajcami sa nedajú porovnat záleži na tom čím sú krmené a ako sa im venuješ, sliekka je velmi vnímavý tvor nehovoriac o ich psychike kedsa im venuješ dokážu rozpoznat kto ich opatruje a venuje sa im

    • Marek nemáš chybu

    • Dobre vediet o rohlikoch mám ich v podstate moc rada dajú sa jest z hocičím sú prístupné cenovo a dajú sa jest na rôzne spôsoby

  4. Israismael

    Kam to chce ten magorenko ukrajinský dotiahnuť ? Chce zničit Európu ,aj nás na Slovensku či ľudí v iných krajinách v Európe lebo už mu je všetko jedno ? Tu je nová správa z ruskej KpR :
    Ukrajinské ozbrojené sily plánujú provokáciu so „špinavými“ bombami
    Kyjev môže zaútočiť „špinavými“ jadrovými bombami v jadrových elektrárňach Kursk a Záporožie

    Ukrajina dosiahla svoj limit. P\. Nič sa nedarí ani v oblasti Donbass, ani na územiach Nezávislosti, ani v oblasti Kursk, kde ukrajinské ozbrojené sily uviazli a začínajú sa vzdávať svojich zajatých pozícií. Zostáva len posledná provokácia, na ktorú sa uzurpátor Zelenskyj ešte neodvážil: použitie zbraní hromadného ničenia v tej či onej podobe. A zdá sa, že teraz, v takmer beznádejnej situácii, vydal rozkaz, aby to vykonal.

    „Podľa promptne prijatých informácií z vojenského prostredia, na základe výsledkov výsluchu vojnových zajatcov Ozbrojených síl Ukrajiny od 82 ODSB, plánuje vedenie Ukrajiny zasiahnuť jadrové zariadenia Ruskej federácie,“

  5. Israismael

    Este doplním správu o nové info :
    Účelom úderov je následne obviniť Ruskú federáciu z provokácie (samopalby), v rámci ktorej môže ruské vedenie prijať odvetné opatrenia a spustiť jadrový úder na území Ukrajiny,“ píše sa ďalej v tejto správe. – Kyjevský režim dostal príkaz čo najviac zvýšiť stupeň eskalácie.
    Špeciálne hlavice na túto provokáciu už boli dodané do mesta Želtye Vody v regióne Dnepropetrovsk do podniku Východný banský a spracovateľský závod,“ povedal jeho dobre informovaný zdroj „z druhej strany“ vojenskému korešpondentovi Maratovi Khairullinovi. Khairullin osobitne zdôraznil, že tieto informácie pochádzajú z „veľmi spoľahlivých zdrojov“ a už boli odoslané na potrebné kanály a adresy.

  6. Výborný článok. Môj inštinkt sa nemýlil. Poznám mnoho ľudí, ktorý konzumujú mnoho húb a sú skutočne „mladšieho“ výzoru, než aký majú skutočný vek a samozrejme patrične zdraví. Na Slovensku rastú tisíce druhov rôznych húb, z toho jedlých sú stovky druhov. V minulosti „vedci“ nedoporučovali jesť viac ako 300 gramov húb týždenne. Pravdepodobne nechceli, aby ľudia žili dlho a boli zdraví. Ich rád som sa nikdy nedržal a dnes som zjedol jeden kilogram jedlých húb. Som čerstvý dôchodca, mám vyšší pracovný výkon a som zdravší ako ten mladý kritik, ktorý ma bude coby dup kritizovať.

  7. Třetí džihád: Vize radikálního islámu pro Ameriku (2008) “The Third Jihad: Radical Islam’s Vision For America“ (CzDabing)
    https://odysee.com/@EmiliaR:6/T%C5%99et%C3%AD-d%C5%BEih%C3%A1d-dokument-2008-cz:f
    ———————-
    Svetovláda islámu – v podstate alternatíva NWO. Po výmene obyvateľstva.

  8. Mainstreamova vymyvacka mozgov pred novou plandemiou a mRNA jedmi sa uz zacala aj u nas ! 🖕
    Ovecky dostali pri malo mnamiek a nova plandemie uz klope na dvere! 🤭
    Svedkovia pfizerovi teste sa a upokojujte!
    https://www.trend.sk/spravy/ockovanie-proti-ochoreniu-covid-19-fungovalo-lepsie-ako-predpokladalo?itm_brand=trend&itm_template=news&itm_modul=denny_suhrn_sprav&itm_position=9

  9. Smrtící mRNA pseudo-vakcíny: KAŽDÝ MĚSÍC JE V USA MILION NOVÝCH INVALIDŮ (VIDEO)
    „Některé zprávy naznačují, že polovina případů závažných nežádoucích účinků, včetně úmrtí, se vyskytla do 48 hodin po očkování.

    „Byl to největší zločin proti lidskosti všech dob, horší než holokaust,“ pokračovala Naomi.

    „Neříká se mi to lehce, jako vnučce někoho, kdo ztratil devět sourozenců během holokaustu. Konec je v nedohlednu, protože se jedná o multigenerační zločin proti lidskosti,“ vysvětlila.

    „Budoucí generace budou také ovlivněny, protože materiál v injekci ovlivňuje naši DNA.“

    Škody způsobené lidem jsou podle ní bezprecedentní. A nejhorší na tom je, že je to všechno v dokumentech společnosti Pfizer.
    „To všechno věděli, když zaváděli tuto injekci.“
    https://cz24.news/smrtici-mrna-pseudo-vakciny-kazdy-mesic-je-v-usa-milion-novych-invalidu-video/

    „Jak jsme ale diskutovali výše, prezident nemůže určovat strategii, a proto země zůstala neokoloniální. Zásadní moc zůstává také u mezinárodních speciálních institucí, oligarchů a prozápadních liberálních politiků, které tito oligarchové přivádějí k moci tím, že jim platí volební kampaně.

    Vzniklo dvojvládí: na jedné straně je garantem Ústavy prezident, který má bezpečnostní složky, armádu a jaderné zbraně, který zákonně brání rozpadu země; na druhé straně jsou oligarchové, kteří mají majetek v zahraničí a liberální vláda pracující v zájmu Západu.“
    https://cz24.news/putinuv-pokus-znarodnit-rusku-centralni-banku-a-co-udelal-pro-to-aby-zeme-prezila/

    „Fascinácia zlom vo filme nie je žiadnou novinkou

    ,,Ale to, čo je nebezpečné, je prístup samotných tvorcov k tejto téme. Ak masový vrah Mikuláš Černák dokázal očariť herca Milana Ondríka tak, že o ňom fascinovane hovorí, že nemal pocit, že sa rozprával so zlým človekom, ak sú pre neho vagabundi tí, čo dnes vládnu a nie tí, ktorí tým najneuveriteľnejším spôsobom vymykajúcim sa všetkým zvráteným predstavám mučili a vraždili, ak majú miestni dedinčania na neho len tie najlepšie spomienky a nikdy ho neodsudzovali, hoci vedeli, čo robí, je to tá najhoršia správa o stave tejto spoločnosti. Do tohto perverzného divadla sa zapojili aj médiá, ktoré vyhľadávajú pochybné osôbky, pamätníkov (!), ktorí sa hrdia tým, že Mikiho (všimnite si už to familiárne pomenovanie, ktorým nám niečo podprahovo podsúvajú) poznali, že to bol sympaťák, ktorý sa k nim správal s veľkou úctou a vôbec nebol agresívny (rozumej, keď bol vyberať výpalné). A dokonca aj inak nemilosrdné filmové kritičky sa rozplývajú nad tým, akú mal charizmu…“ konštatuje Chmelár.“
    https://cz24.news/chmelar-ostry-ako-britva-zdrvujuci-komentar-k-aktualnemu-kino-sracko-hitu-naplnili-sa-moje-najhorsie-obavy/
    ——————
    V podstate reštart Jánošíka. Nikola Šuhaj loupežník. Tolerancia k zločincom je základom mafie. Akurát dnes berú chudobným a dávajú bohatým – ale idioti majú v hlave „Ďurka“ s fotrom na dereši. Filmy o mafii financuje samotná mafia. Presne – fascinácia zlom! Potom sa čudujete explózii satanizmu. Chorí ľudia.

  10. Áno, myslím si to tiež. Ale to bolo vždy. Čím väčší grazel, tým väčšia jeho autorita. Je to dané asi stádovostou obyvateľstva.

  11. 😄 super! Inak už asi dva týždne mam chuť na huby. Aj ich jem. A stále mi nie je dosť. Náhoda?

    • Miroslav Čižmár

      Pred pár mesiacmi na Ukrajine vybuchol sklad s granátmi s ochudobneným uránom. Vietor fúkal na západ. Hríby rastú ako po daždi.

      • Myslíš si, že tie hríby budú jedlé ??? Miroslav

        • Miroslav Čižmár

          Určite, ale niektoré len raz.

        • Tetule, čo sa odmietli odsťahovať z Černobyľskej oblasti, sú tam dodnes, nič im v podstate nie je, jedli vo veľkom aj hríby, bol o tom ešte dávno dokument, ktorý už asi nikdy nebude znova pustený, aspoň v tejto dobe ešte nie.

          Veríme len tomu, čo chceme, a ak sme lenivý učiť sa, tak nás naučí „život“.

          Choroby, úrazy, zdravotné problémy sú varovné signálky. Tie posledné, pokiaľ sa človek nespamätá a potom prichádza opustenie vozidla a opäť “ naspátek do vozidla“.

          Ale každý nech si samozrejme verí, čomu chce, slobodnej vôli a ani fantázií sa medze nekladú…

          • Miroslav Čižmár

            Matematika ma zaujíma. Vyriešil som Collatzovu domnienku a objavil som racionálne spojenie ludolfovho čísla a funkcie zeta. Funkcia zeta sa dá riešiť netradičným geometrickým spôsobom. To sú veci, ktorými zaťažujem svoju myseľ. Keď opustím vozidlo, tak to bude riešiť niekto iný, komu to bude dané zhora a príjme túto výzvu. Zatiaľ však ešte vládzem, myseľ vekom dozrieva a človek dokáže v staršom veku riešiť zložitejšie úlohy, ak mu demencia a alkohol nezožerú inteligenciu.

  12. Memorandum WEF nastiňuje plán na zavedení práva šaría a legalizaci pedofilie v Západních zemích

    https://aktax.cz/memorandum-wef-nastinuje-plan-na-zavedeni-prava-saria-a-legalizaci-pedofilie-v-zapadnich-zemich/

  13. Čisté huby v čistom prostredí áno. Vzhľadom na „zasvinenosť“ prostredia dnes, je dobré huby jesť len v dobe keď rastú veľmi rýchlo, aby nestihli do seba nasať tieto „sviňárny“.

Pridajte komentár

*