Nová „mysliaca“ umelá inteligencia je schopná podvádzať a okradnúť ľudí o peniaze


Nová „mysliaca“ umelá inteligencia je schopná podvádzať a okradnúť ľudí o peniaze

(Ethan Huff, Natural News) Nigérijskí princovia (známi internetoví podvodníci) by mali uhnúť z cesty a uvoľniť miesto, nakoľko svetom sa aktuálne šíria nové podvody s krádežou peňazí – chatboti s umelou inteligenciou, ktorí sú schopní „uvažovať“ a „vymýšľať“ nekonečné spôsoby, ako ľudí oklamať a vylákať z nich peniaze.

Spoločnosť OpenAI nedávno predstavila svoj nový model o1 ChatGPT, o ktorom hovorí, že je oveľa „inteligentnejší“ ako existujúce chatboty. Spoločnosť prezradila, že model o1 má schopnosť „tráviť viac času premýšľaním, kým odpovie“.

Zbohom vysoký krvný tlak

„Dokáže uvažovať aj o zložitých úlohách a riešiť ťažšie problémy než predchádzajúce modely v oblastiach ako sú veda, kódovanie (programovanie) a matematika.“

O1 model ChatGPT od OpenAI je prvým veľkým pokrokom v systéme od jeho prvého spustenia koncom roka 2022. V súčasnosti je však dostupný len pre platiacich užívateľov ChatGPT.

Podľa odborníka na kybernetickú bezpečnosť Dr. Andrewa Bolstera je model o1 ChatGPT splneným snom každého kyberzločinca. Nový model dokáže vymyslieť všetky možné druhy podvodov, ktoré ani tí najšikovnejší používatelia internetu nedokážu odhaliť skôr, ako ich prekabáti a oberie o ťažko zarobené peniaze.

„Veľké jazykové modely umelej inteligencie (LLM) sa postupom času neustále zlepšujú a nový model ‚o1‘ od OpenAI nie je výnimkou z tohto trendu,“ hovorí Dr. Bolster.

„Táto generácia excelentných LLM spočíva v tom, ako dokážu argumentovať. Konverzačný systém vykonáva medzikroky na získanie kreatívnejších alebo „chytrejších“ rozhodnutí a odpovedí.“

(Súvisiace: Pozreli ste si správu o tom, ako systémy umelej inteligencie posadnuté démonmi využívajú syntetickú biotechnológiu na vytváranie syntetických „nadľudských“ biologických systémov?)

Umelá inteligencia sa využíva na poháňanie podvodnej ekonomiky

Veľká časť toho, čo v súčasnosti drží americkú ekonomiku v chode, je kriminalita. Takmer všetko je dnes nejaký druh Ponziho (pyramídovej) schémy, či už ide o obchod, trhy, náboženstvo, zdravotnú starostlivosť a samozrejme politiku.

A keďže si to široká verejnosť uvedomuje, elita pri moci sa zúfalo snaží vymyslieť nové schémy, ako oklamať ľudí a obrať ich o majetok.

Umelá inteligencia to umožňuje tým, že dáva najhorším ľudským spodinám na planéte schopnosť vytvárať napríklad falošné videá, ktoré zdanlivo zobrazujú skutočných ľudí, no sú to len výtvory umelej inteligencie.

Zahoďte okuliare a zlepšite si zrak

Takzvané „deepfake“ videá sa dajú použiť na oklamanie ľudí, aby urobili alebo uverili takmer čomukoľvek, čo je skvelé pre podnikanie zlodejov.

Štatistiky naznačujú, že až jeden z troch Britov už bol nejakým spôsobom podvedený umelou inteligenciou. A problém sa len zhoršuje s tým, ako sa umelá inteligencia vyvíja na vyššiu schopnostnú úroveň podvádzania.

„V kontexte kybernetickej bezpečnosti sa pri rozhovoroch s týmito „uvažovacími strojmi“ stáva pre človeka stále náročnejšie odlíšiť stroj od reálnych ľudí,“ hovorí Dr. Bolster.

„Prístup k umelej inteligencii získava stále viac romantických podvodníkov a iných kyberzločincov, ktorí využívajú tieto nástroje na prístup k obrovskému počtu zraniteľných ľudí.“

Spoločnosť Nvidia vyrábajúca čipy a ďalší hardvér, ktorý vývojári umelej inteligencie potrebujú na vytvorenie týchto podvodných ohavností, je náhodou práve teraz na vrchole s cenou svojich akcií, ktoré ťahajú americké akciové trhy.

Bez Nvidie a bez umelej inteligencie by americká ekonomika už pravdepodobne dávno skrachovala. Je to to posledné, čo ju ešte drží nad vodou.

Dr. Bolster hovorí, že spotrebitelia by si mali dávať pozor na čokoľvek online, čo sa zdá byť „príliš dobré na to, aby to bola pravda“, pretože je viac než pravdepodobné, že ide o podvod, ktorý v súčasnosti zahŕňa aj využitie umelej inteligencie.

„Ľudia by sa mali vždy poradiť s priateľmi a členmi rodiny, aby sa dozvedeli aj druhý názor,“ varuje Dr. Bolster. „Najmä keď sa vás niekto (alebo niečo) na konci chatovacej konverzácie alebo dokonca telefonátu snaží do niečoho tlačiť.“

Umelá inteligencia môže privodiť koniec ľudstva aj samotného života na Zemi. Zistite viac o tejto hrozbe na stránke FutureTech.news.

Prírodná liečba osteoartritídy

Autor: Ethan Huff, Zdroj: naturalnews.com, Spracoval: Badatel.net

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Komentáre

  1. K článku – nástroj globálneho židovského zločineckého syndikátu – digitalizácia..
    —————-
    Medzi 14. a 17. storočím – malá doba ľadov – desivé smrtiace ochladenie.
    https://duckduckgo.com/?q=mal%C3%A1+doba+ledov%C3%A1&t=h_&iar=videos&iax=videos&ia=videos&iai=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Ds2FhEmIUaj0.

    • Oprava – 14. až 19. storočie.
      „Oteplenie“ vždy znamenalo boom v rozvoji ľudskej spoločnosti, preto nám to podsúvajú ako negatívum, pretože nás chcú utlmiť v rozvoji.

  2. Nuz o tomto uz pisal kedysi aj JUDr. Weiss, kedze natrafil na nejaku studiu ci odkial to mal a zase sa to objavilo… Nikdy som vsak nejako neskumala
    https://zemavek.sk/zapach-ockovanych/ .

  3. Neexistuje žiadna umelá inteligencia vytvorená človekom. Sú to len programy imitujúce intelekt, ktoré pracujú len v rámci svojich parametrov. Nikdy si parameter nepridajú, ani si sami nezmenia svoj program.

    • Všetko riadia ONI – nie AI. Samozrejme – ich vývojári sú schopní vyvinúť stroj, ktorý im riadenie uľahčí. AI je v podstate vyhodnocovací scanner.

    • Ja si z ai hlavu nerobím a ani z „jej“ kriminality a ani z jej architektov a ani z ich plánov.
      V živote je viac vecí, ktoré by si mal človek prebrať a ich ignorovanie vedie a to zaručene vedie k zániku jednotlivca na všetkých úrovniach jeho bytia. Prenechme teda celú záležitosť zvanú ai tým, ktorí sa takými nepodstatnými vedcami ako je „ona“ musia z nejakého dôvodu musia ešte zaoberať. Ja nechodím napríklad na tuningové zrazy alebo nehrám automaty a je tiež nezmysel si z nejakého ai podvodu robiť hlavu – ten jednoducho vyhynie po likvidácii banderovcov/benderovcov a podpindosníkov.

  4. Na Islandu se po letech objevil lední medvěd. Policie ho zastřelila

    “ Medvěd podle policie vyděsil starší ženu žijící na samotě v oblasti Westfjords na severozápadním výběžku ostrova. Žena zavolala své dceři do Reykjavíku a od ní se o zvířeti dozvěděli policisté. Když dorazili na místo, rozhodli se zvíře zlikvidovat.

    „Není to něco, co bychom dělali rádi. Ale v tomhle případě… to zvíře bylo blízko chaty. A uvnitř byla stará žena,“ řekla šéfka místní policie Helgi Jenssonová. Policisté podle ní kontaktovali environmentální organizaci, která však odmítla zvíře dopravit na jiné místo.

    Lední medvědi se na Islandu přirozeně nevyskytují, občas se tam ale podle přírodovědců dostanou na krách uvolněného ledu z Grónska. Tání pobřežního ledu je pak nutí přesouvat se více do vnitrozemí, kde hrozí střet s člověkem.“

    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ledni-medved-island.A240921_092138_zahranicni_bors
    ——————
    Ľadový medveď je vyslovený zabiják všetkého, čo sa hýbe a dá sa zožrať – a oportunistický ľudožrút! Tu nie je čo riešiť!

  5. hľadač pravdy

    K tomuto redakčnému článku je vhodné uviesť tu tento nižšie strojovo preložený krátky príspevok od pravoslávnej kresťanky:
    ——————————————————————————————————–
    ,,NEPODIEĽAJTE SA NA SKUTKOCH TEMNOTY…“ Antikrist vytvára svoju umelú myseľ a ženie ľudí do svojho anti-sveta.
    Predpona ,,anti“ v gréckom jazyku znamená ,,namiesto“. Inými slovami, Antikrist je osoba, ktorú ovláda sám Satan, ktorá chce zaujať miesto Krista, zjaviť seba namiesto Boha. Antikrist sa snaží vo všetkom napodobňovať Boha. Snaží sa vo všetkom nahradiť Boha. A vytvára si všetko svoje vlastné – svoj vlastný svet. Ale všetko si vytvára po svojom.

    Boh je najvyššia inteligencia, Antikrist si vytvára svoj vlastný umelý rozum – umelú inteligenciu, pomocou ktorej bude všetko a všetkých viesť. Umelá inteligencia sú padlí duchovia, duch samotného Satana. Namiesto skutočného sveta vytvára svoj vlastný umelý a virtuálny svet.
    =========================================================
    Namiesto mena, ktoré učíme na počesť Božích svätých, dáva šelma každému svoje digitálne mená, ale to nie sú slová, pretože Boh je Slovo, služobníci šelmy dávajú každému namiesto mien čísla (INN, SNILS, osobný kód, QR kódy), aby všetkých – stvorenia, predmety a ľudí – očíslovali.

    Namiesto Božieho vševidiaceho oka si Antikrist vytvorí svoje vlastné umelé vševidiace oči – kamery, aby boli všetci a všetko pod jeho dohľadom, pod jeho vedením, pod jeho kontrolou. Namiesto jedla, ktoré nám dáva Boh, vytvára svoje umelé jedlo. Teraz začína zavádzať umelé potraviny: mäso, ryby atď. vytlačené 3D tlačiarňou.

    Namiesto Božieho obrazu, ktorý Boh vložil do každého človeka, vloží antikristovská beštia do človeka svoj umelý obraz, a to prostredníctvom biometrie, skenovaním obrazu človeka a jeho ďalšou premenou na virtuálneho dvojníka. Namiesto slobodnej vôle, ktorú nám dal Pán, Antikrist odoberie človeku vôľu a pomocou čipovania ho úplne ovládne. Už to nebude človek, ale biorobot.

    Namiesto svätej pravoslávnej viery, ktorú nám dal Pán, si vytvorí svoju vlastnú vieru – vieru v seba, v Antikrista, a ekumenizmus je dnes len prípravou na diktatúru šelmy. Antikrist dnes všetko mieša, všetkým vnúka, že všetky viery majú jedného Boha. To je hlavný zvod pre veriacich, ktorý treba odmietnuť.

    My – pravoslávni kresťania veríme v jediného pravého Boha – Svätú Trojicu. Veríme a vyznávame, že náš Pán Ježiš Kristus je Pravý Boh a náš Spasiteľ. Pravoslávna cirkev je jediná a jedinečná Kristova cirkev. Žiadne iné vierovyznania takto neveria a nevyznávajú, preto je pre nás pravoslávnych miešanie s nimi neprijateľné.

    Ako sme teda všetci pochopili, hlavným cieľom Antikrista je nahradiť Boha vo všetkom a úplne sa zmocniť vlády nad svetom a ľuďmi. A ako vidíme, drahí bratia a sestry, už teraz žijeme pod vládou Antikrista, ktorý sa chvíľu neukazuje a do istého času neodhaľuje svoj zvierací úškrn.

    Azda len slepý človek nevidí, že Antikrist sa so svojou umelou inteligenciou a globalizáciou snaží ovládnuť celý svet a pripravuje všetko na svoj príchod. Mnohí si zrejme povedia: ,,No a čo! Veď nič vonkajšie nemôže ovplyvniť ľudskú dušu. Veď najdôležitejšie je žiť podľa Kristových prikázaní”.

    Áno, to je pravda. Boh nedal satanovi moc priamo ovplyvňovať ľudskú dušu, satanovi je dovolené pokúšať nás myšlienkami, a keď človek prijíma nepriateľské myšlienky, satanovi je dovolené ovplyvňovať naše telo podnecovaním určitých vášní. Prostredníctvom štiepenia satan získa kontrolu nad ľudským telom. Ak sa potom človek chce pokrižovať, nebude môcť, jeho ruka nebude poslúchať, nepovstane. Ak chce človek žiť podľa prikázaní a nehrešiť, nebude môcť nič urobiť, pretože jeho telo bude mimo jeho kontroly. A tak sa nakoniec dá očipovať a bude sa klaňať Antikristovi.

    Preto, milí bratia a sestry, buďte ostražití, neprijímajte žiadne čipy do svojho tela, pretože po implantovaní čipu alebo nanočipu už nebudete ľuďmi, ale ovládanými biorobotmi. Neprijímajte biometrické údaje. Čo je to biometria? Biometria je skenovanie vášho obrazu s cieľom vytvoriť vášho virtuálneho dvojníka prostredníctvom umelej inteligencie.

    Pozrite sa na Čínu. Už teraz je tam na vzostupe. Pomocou umelej inteligencie a biometrie vytvárajú umelých dvojníkov ľudí. Potom nebudete môcť dokázať, že ste nevybrali peniaze z účtu, neukradli, nezabili, neznásilnili atď. Nemôžete dokázať, že to bol váš virtuálny dvojník.

    Drahí bratia a sestry, nepodieľajte sa na dielach temnoty, nevstupujte do diablových osídiel, vystúpte zo systému Antikrista. Nepodliehajte biometrii, neprijímajte čipy, dbajte o svoje meno, ktoré vám dal Boh pri svätom krste, nezriekajte sa svojho mena, neprijímajte žiadne čísla. Nezraďte Boha a našu pravoslávnu vieru. Nemajte nič spoločné s heretikmi – ekumenistami, s falošným patriarchom Kirillom a jeho nasledovníkmi.

    Bojte sa Boha, ctite cára. Nebojte sa služobníkov Antikrista – ekumenistov a globalistov.

    Boh vládne svetu… Boh toto všetko dovoľuje, aby oddelil ,,ovce“ od ,,capov“. Pán sa teraz pozerá na naše srdcia, kto má Boha v srdci, kto zachováva Kristove prikázania, kto odmieta systém Antikrista – nasleduje Boha, a ten, kto hovorí, že je s Bohom, ale prijíma úskoky Satana a Antikrista – globalizáciu a ekumenizmus, či dokáže odolať a nenechá sa zviesť a nebude sa klaňať Antikristovi?

    S Bohom obstojíme všetci! Svätá Bohorodička, zachráň nás!
    Pomôž nám a veď nás, Pane!
    Natalia Molebnova

    zdroj:
    https://3rm.info/main/92285-ne-uchastvujte-v-delah-tmy-antihrist-sozdaet-svoj-iskusstvennyj-razum-i-zagonjaet-ljudej-v-svoj-antimir.html

  6. CNN: USA budou muset odložit vojenskou pomoc Ukrajině

    https://aktax.cz/cnn-usa-budou-muset-odlozit-vojenskou-pomoc-ukrajine/

  7. Rusko zveřejnilo seznam „destruktivních neoliberálních“ zemí

    https://aktax.cz/rusko-zverejnilo-seznam-destruktivnich-neoliberalnich-zemi/

    • Toto nie je z mojej hlavy – len preberám – otázka neutrality štátu – krajiny.

      Väčšina ľudí chápe neutralitu ako „zdržanie sa pri hlasovaní“ a nedotknutelnosť – viď hlasovanie poslancov EU, ktorí sa zdržali hlasovania – vojna proti Rusku – áno – nie?

      Takže k veci. Hlavný bonus „neutrality“ môžu využiť štáty ako USA – aby ich vojensko-priemyslový komplex mohol vyrábať a predávať zbrane „obom“ stranám konfliktu – resp. komu chcú. Môže Slovensko – neutrálne – predávať zbrane komu chce?! No nie – čiže Slovensko nikdy nemôže byť neutrálne! Detto švajčiarsko – neutrálne – môže mať finančné vzťahy s kým chce! Jeho bankám nevadia znepriatelené vzťahy. Takže „neutralita“ nie je o „nedotknutelnosti – ale o biznise na všetky strany. Lenže takýto štát je konkurent! Takže baviť sa o neutralite Slovenska je baviť sa, kto mu v tomto – nekalom biznise – „požehná“ – zoberie ho do partie. A niečo za niečo. Lebo my za neutralitu môžeme zaplatiť slobodou. A slobodné budú len korporácie kšeftujúce s oboma stranami konfliku. Chcete neutralitu za týchto skrytých podmienok? Slovensko bude dodávať „niečo“ aj Rusku aj Ukrajine?

      Neutralita je úplne o niečom inom aké máme predstavy!

      • Treba si spomenúť na „neutrálnu zdržanlivosť“ USA prezidentov počas ww1 a ww2 – ktorí zdržiavali vstup USA do vojny. Išlo o to, aby v prvých rokoch ww v prvom rde zarobili korporácie vojensko-priemyslového komplexu – a predávali zbrane všetkým – Ford napr. počas ww2 tak nacistom ako aj sovietom. Vyprovokovanie USA do vojny bolo v podstate len rozhodnutie o pripojení sa USA k víťazom – ktorí berú reparácie. Takže neutralita nie je pacifizmus, ale biznisová kalkulácia. Takže neblúznite, že Slovensko bude Švajčiarsko. Švajc je jedným z centier globálnej moci a nikto nedovolí, aby mu Slovensko konkurovalo – židácki bankári rozhodne nie!

        • Eakousko je „vojensky neutrální“, ale když NATO,… potřebovali přesunout vojenskou techniku, tak přesun byl přes Rakousko…Takže kolik asi tehdejší rakouská vláda obdrželi peněz, naturálií, aby byl umožněn přesun takovéto techniky?

  8. Lavrov potvrdil, že Putin žertoval, když podpořil Kamalu Harrisovou

    https://aktax.cz/lavrov-potvrdil-ze-putin-zertoval-kdyz-podporil-kamalu-harrisovou/

Pridajte komentár

*