Kanadská centrálna banka sa rozhodla zrušiť plány na zavedenie digitálnej meny (CBDC)


Kanadská centrálna banka sa rozhodla zrušiť plány na zavedenie digitálnej meny (CBDC)

(Niamh Harrisová, The People’s Voice) Plány Kanadskej centrálnej banky (Bank of Canada) na zavedenie digitálneho „dolára“, známeho aj ako digitálna mena centrálnej banky (CBDC), boli zrušené.

Po viacerých rokoch strávených podnikaním krokov smerom k jej vytvoreniu sa Kanadská centrálna banka teraz vyjadrila, že nebude ďalej pokračovať v práci na zavedení digitálnej meny centrálnej banky.

Prírodná liečba osteoartritídy

Podľa stránky LifeSiteNews predstavitelia Kanadskej centrálnej banky uviedli, že po rokoch skúmania, analýz a testovania digitálnej meny už nebudú zvažovať jej uvedenie na trh.

„Banka vykonala významný výskum zameraný na pochopenie dôsledkov maloobchodného zavedenia (medzi verejnosťou) digitálnej meny centrálnej banky, vrátane skúmania dôsledkov digitálneho dolára na ekonomiku a finančný systém.

Tiež preskúmala technologické prístupy k poskytovaniu digitálnej formy verejných peňazí, ktoré sú bezpečné a prístupné,“ uviedla banka podľa verejnoprávnej televízie Canadian Broadcasting Corporation.

Namiesto vynakladania svojich zdrojov na vytvorenie digitálneho dolára centrálna banka povedala, že sa bude radšej zaoberať vývojom „platobných procesov“ v Kanade.

Väčšina Kanaďanov totiž nechce digitálny dolár, ako predtým informoval portál LifeSiteNews.

Prieskum medzi verejnosťou vykonaný Kanadskou centrálnou bankou, ktorý zmeral chuť Kanaďanov na digitálny dolár, odhalil, že drvivá väčšina občanov chce „nechať hotovosť na pokoji“ a nepokračovať v digitálnej verzii národnej meny.

Kanadská centrálna banka vlani v auguste priznala, že vytvorenie CBDC ani nie je potrebné, keďže veľa ľudí sa pri platení spolieha na hotovosť.

Ako vyliečiť štítnu žľazu

Banka dospela k záveru, že zavedenie digitálnej meny by bolo možné len vtedy, ak by spotrebitelia požadovali jej zavedenie.

Tento zvrat nastáva po tom, čo Kanadská centrálna banka už stihla podať návrh na ochrannú známku pre svoju digitálnu menu, informoval portál LifeSiteNews.

V auguste portál LifeSiteNews tiež informoval, že Konzervatívna strana sa snaží získať podporu pre návrh zákona, ktorý by úplne zakázal kanadskej federálnej vláde vytvárať CBDC, a aby sa hotovosť ponechala ako preferovaný prostriedok na vyrovnanie dlhov.

Líder Konzervatívny strany Pierre Poilievre sľúbil, že ak bude zvolený za premiéra, zastaví akúkoľvek implementáciu „digitálnej meny“ alebo povinného systému „digitálnych občianskych preukazov“.

Prominentní odporcovia digitálnej meny CBDC dôrazne varujú, aby občania používali hotovosť vždy, keď je to možné, a bojkotovali podniky, ktoré neprijímajú platby v hotovosti.

Tieto opatrenia považujú za prostriedok na spomalenie zavádzania CBDC.

Niektorí vládni predstavitelia hovoria o digitálnych menách ako o budúcnosti. Avšak, ako už predtým informoval potrál LifeSiteNews, mnohí experti varujú, že takáto technológia by v konečnom dôsledku obmedzila slobodu ľudí.

No a navyše, digitálna mena CBDC by sa využívala ako „kontrolný nástroj“ proti občanom, podobný všadeprítomnému čínskemu systému sociálnych kreditov.

Liečba osteoporózy

Autor: Niamh Harrisová, Zdroj: thepeoplesvoice.tv, Spracoval: Badatel.net

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Komentáre

  1. NENORMÁLNY NÁKLAD HULIAKA na tlačovke! Za dve minúty vyčistil žalúdok všetkým.
    https://www.youtube.com/watch?v=HxRBBDPx9-U

    • Áno aj nie. Aspoň ako jediný KDH pripomenul, že čo je to za kresťanská strana, ktorá si zvolila za predsedu Hinu, teraz kovaného liberála SaS. Ale všetci pri konsolidácii nechcú šetriť na výdavkoch na zbrane. To je pre koalíciu aj opozíciu tabu. Dobre vieme prečo.

    • Jojo, je tak jak hovorí a to sa ten Hukiak ešte vedome brzdí, ešte vedome mnoho vecí nazýva opatrne…

    • Objektívne

      Trocha si zanadával a nič mimoriadne sa nestane, dokonca ani nenavrhol vyhodiť tých dvoch, len povedal, že stále sú tam. Oni robia len to, z čoho majú zisk, alebo nejakú výhodu. Odchod z EU sa nestane, pretože všetci sú prisatí na eurofondy jak na cecok.

      • áno, je to tak… len ešte ide o to, či stiahli chvosty len z dôvodu istej straty výhod z eurofondov, alebo aj z obáv, že ak neuposlúchnu príkaz „zhora“, môžu sa rýchlo ocitnúť na zozname nezvestných osôb.
        Toto je vojna. Tretia svetová, pravdepodobne posledná, najničivejšia: od informačnej cez biologickú, chemickú, rádiologickú… Zvolení sú pod prísahami a veľmi dobre vedia, že musia mlčať (Fico, Trump…). Lebo v opačnom prípade – a to už vieme aj my ostatní, aký osud by ich čakal hneď za prvým rohom.

  2. Marek Košice

    NEVERÍM, že tú stoličku určenú pre Huliaka „nepoupravili“ na to, aby bola labilná a aby bola vysoká šanca, že sa z nej zosype…

    https://koktejl.azet.sk/clanok/xakpJai/video-sok-v-relacii-stvr-huliak-sa-prevratil-na-zem-aj-so-stolickou-rychlo-mu-bezali-na-pomoc/?utm_source=pokec.sk&utm_medium=homepage_promo

    • Marek Košice

      Pretože Huliak je teraz najviac (umelo) „nenávidení“ mainstreamom a libtardmi, a bola by to náhoda 1:1000 000, keby tuším prvý slovenský politik (minimálne od začiatku roku 1993, keď sme sa rozdelili) spadol triezvy v televíznej relácii zo stoličky, a bol by to práve ten, ktorý najviac leží v žalúdku progresívcom a ich médiám… A STVR sa nezmenila (smerovanie vedenia)….VôBEC…. čiže aj tu tliachal Fico drísty…. Stále je protiruská a protikoaličná….

      • ..no čistá hra to veru nebola..Huliak sa posúval dozadu a čosi v tej stoličke chruplo… dal som to do ultraslowmotion, prevzorkoval a priblížil.. tam nebolo to že by sa zasekli nohy stoličky o niečo na podlahe a preto sa Huliak prevrátil. Maximálne, že by sa pod ním pretočili tie 4 nohy pokiaľ by bola stolička otočná.. ale i tak by to pod ním tak nechruplo..
        A ak je na vyvýšenej podlahe ešte nejaký výškový rozdiel odskok – čož nevidím a ani nepredpokladám – ak by tam predsa len bol tak i tak by tá stolička nebola ako okamžitá vyklápačka. A chyba stoličky? Naprosto vylúčené!
        Ale čo si budeme nahovárať – tam v TV štúdiách majú nespočet metód ako hosťa zhovadiť a urobiť z neho hovädo, na ktoré potom diváci nadávajú.

    • Ta šou bola pripravená

  3. Objektívne

    Každá krajina má dovolené niečo z agendy 2030 a 2050 vypustiť. Rusia neprznia deti LGBT+ agendou, Čína stavia uholné elektrárne jak na bežiacom páse, niektorá krajina v amerike zákonom zakázala prevádzkovať na svojom území chemtrails, Kanada teraz chce zakázať digitálnu menu, ale v podstate všetky krajiny tieto agendy zavádzajú.

  4. Nuž, na Slovensku sa o CBDC v TV reláciách vôbec nehovorí. O zrušení plánov na jej zavedenie môžeme len snívať, lebo o tom rozhodne ECB, nie naša podriadená NBS. Keďže naša vládna koalícia deklarovala nedávno naše neochvejné ukotvenie v EÚ, budú nám naši politici a médiá tlačiť do hláv, aké je to úžasné mať CBDC, ak o jej zavedení Brusel rozhodne. Tak to bolo aj s eurom – „my nemeníme cenu, ale menu“, alebo predtým zo vstupom do EÚ.

  5. Moderný Kanaan( Hadia krajina,lebo Kan= had) zastavil iba docasne digitalizaciu, lebo Castrov Trúd potrebuje skonsolidovat svoju otrasenú moc…

  6. Německo zatklo pár za „nelegální“ vysílání RT

    https://aktax.cz/nemecko-zatklo-par-za-nelegalni-vysilani-rt/

  7. Tisíce youtuberů sponzorovaných Pfizerem zemřely na otravu mRNA

    https://aktax.cz/tisice-youtuberu-sponzorovanych-pfizerem-zemrely-na-otravu-mrna/

Pridajte komentár

*