USA schválili ďalšiu frankenštajnovú potravinu – pšenicu obsahujúcu nebezpečný neurotoxín


USA schválili ďalšiu frankenštajnovú potravinu - pšenicu obsahujúcu nebezpečný neurotoxín

(Cassie B., Natural News) Ďalšou zlou správou pre rýchlo klesajúcu kvalitu potravín je, že americké ministerstvo poľnohospodárstva (USDA) udelilo súhlas pre toxickú geneticky modifikovanú pšenicu. Takže nám pribudne ďalšia fankenštajnová potravina, ktorej sa bude potrebné vyhýbať.

V prípade, že tou potravinou je všadeprítomná pšenica, bude človek potrebovať vynikajúce schopnosti čítať a interpretovať etikety vzhľadom na to, ako húževnato sa potravinárske spoločnosti snažia zakryť skutočnú povahu surovín, ktoré používajú.

Zbohom vysoký krvný tlak

Argentínska firma Bioceres a francúzska nadnárodná spoločnosť Florimond Deprez stoja za prvou geneticky modifikovanou pšenicou na svete. Pestujú ju pomocou toxínu známeho ako glufosinát amónny, ktorý je taký nebezpečný, že Európska únia ho našťastie zakázala.

Hoci je táto látka v EÚ zakázaná, stále sa môže dostať aj na naše stoly prostredníctvom výrobkov z pšenice dovážaných zo zahraničia, prípade cez kŕmne zmesi pre zvieratá.

Médiá hlavného prúdu, pravdepodobne na príkaz svojich sponzorov z potravinárskeho priemyslu, charakterizovali schválenie tejto pšenice ako „míľnik“ pre národné poľnohospodárstvo.

Na sociálnej sieti X (bývalý Twitter) sa spoločnosť Bioceres pochválila nasledovne:

„Úroda pšenice HB4 je už v USA. Technológia HB4 je jedinou technológiou na svete odolnou voči suchu a jej schválenie ukazuje, že argentínska veda je naďalej lídrom pri hľadaní riešení veľkých globálnych výziev.“

Niektorí zasvätenci z odboru hovoria, že táto pšenica bude ešte musieť prejsť skúškami, kým sa dostane na naše stoly. Avšak skutočnosť, že americké ministerstvo poľnohospodárstva je ochotné uprednostniť záujmy agropodnikateľov pred záujmami ľudského zdravia, neveští nič dobré pre nikoho z nás.

Čo by sa asi tak mohlo pokaziť?

Existuje veľa dôvodov, prečo by sme sa mali obávať. Prvým je, že neexistujú žiadne dôkazy preukazujúce bezpečnosť tejto pšenice pre ľudské zdravie a životné prostredie.

Znie to povedome? Rovnako neexistoval žiadny dôkaz o dlhodobej bezpečnosti „vakcín“ proti Covid-19, úrady však trvali na tom, že sú bezpečné. Opýtajte sa niekoho z nespočetných ľudí, ktorí dnes trpia nezvratným poškodením zdravia spôsobeným očkovaním, či by bol ochotní v tomto dôverovať ministerstvu.

Ako vyliečiť štítnu žľazu

Veľkú dôveru nevzbudzuje ani schvaľovací proces v Argentíne. Regulátorom zodpovedným za schvaľovanie geneticky modifikovaných potravín (GMO) v Argentíne je Národná komisia pre biotechnológiu (Conabia).

V skutočnosti je táto organizácia ovládaná firmami, ktoré predávajú geneticky modifikované potraviny. Portál The Defender poznamenáva, že „rovnakí ľudia, ktorí predkladajú žiadosti o schválenie nových plodín, sú tí istí, čo hlasujú za ich povolenie“.

Aj keby boli v tejto veci nejako nestranní, krajina pri vydávaní povolení geneticky modifikovaných plodín nevykonáva vlastné nezávislé štúdie. Štúdie poskytnuté firmami sú dôverné a nezávislí vedci ich nemali možnosť preskúmať, takže sa nikdy nedozvieme, čo v nich je.

Vieme však, že skupina viac ako 1000 vedcov z argentínskej vládnej agentúry Národná rada pre vedecký a technický výskum a desiatky univerzít už odsúdili riziká GMO múky a pšenice.

Tento názor zdieľajú aj ďalšie organizácie v Latinskej Amerike, Ázii a Afrike, ktoré vydali 14-stranový dokument s podrobnosťami o nebezpečenstvách GMO pšenice pre potraviny, životné prostredie a ľudské zdravie a žiadajú OSN, aby zasiahla v mene svetovej populácie.

Niektorí z najväčších nákupcov americkej pšenice, vrátane EÚ, Japonska, Filipín a Mexika, neschválili tento druh pšenice. Môžu preto váhať, či pokračovať v obchodovaní s USA, pretože existuje vážne riziko zmiešania geneticky modifikovanej pšenice s konvenčnou odrodou pri veľkých zásielkach.

Jeden nemecký obchodník pre agentúru Reuters povedal:

„Problém GMO plodín v posledných rokoch upadol do akejsi tichej patovej situácie. Avšak odmietnutie akceptovať GMO plodiny v mnohých importujúcich regiónoch, najmä v Európe a Ázii, nijako neoslabilo.“

Je ťažké si predstaviť svet, v ktorom chlieb náš každodenný by mohol byť zdrojom nebezpečenstva a nie obživou. Taká je však realita života v roku 2024.

Ako znížiť cholesterol a vyčistiť cievy

Autor: Cassie B., Zdroj: naturalnews.com, Spracoval: Badatel.net

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Komentáre

  1. Nové pravidlo diskusie: Povolené sú len príspevky k téme alebo diskusia na súvisiace témy. Príspevky, ktoré budú totálne mimo témy, budú zmazané. Admin si vyhradzuje právo rozhodnúť, čo je a čo už nie je súvisiaca téma. Tiež nebudú tolerované útoky na iných diskutujúcich. Ďakujeme za porozumenie.

    • Ďakujeme, že robíte poriadok .

      • …Ohľadom tých útokov…

        • Áno, je fajn, že sa toho redakcia ujala – aby sa tu niekto neprejaval naplno keď je mentalitou gangster a pod.
          A dbočenie od témy – no v tomto ohľade je to nanič keďže úplne všetko súvisí so všetkým a to hlavne s tým o čom drvivá väčšina ľudí nená ani tušenia a nieto ešte nejaké vedomosti a čo sa bytostne týka každého človeka na tejto planéte.
          Každopádne však diky za doterajšiu možnosť sa tu vyjadriť z hĺbky duše keď človek s niekým/niečím súhlasí alebo nesúhlasí. Ale celkovo nebude pokoja na Zemi nikdy ak sa dobrí ľudia nebudú môcť vyjadrovať z hĺbky duše… No a tí nedobrí – tí sa z hĺbky duše nevyjadrujú – tí vždy len kalkulujú – kriticky opisujú len to čo na tejto Zemi vytvorila ľudská vypočítavosť, ktorá je im blízka avšak je im konkurenciou, nie ultláčaťelom ich ducha – toho necítia. Pravdu v kritike zla síce majú ale len z polovice – pretože zlo poznajú dokonale ale o dobro ani nezavadili a to je veľký nedostatok pri riešení problémov ako z marazmu von. Vždy im budú vadiť dobrí ľudia viac ako tí zlí, ktorých fundovane kritizujú.

          Tak fajn redakcia, vaše podmienky beriem na vedomie.

    • Ty útoky a urážky jsou samozřejmě nepřijatelné,ale odbočení od tématu by myslím tolik nevadilo.Líbí se mi ,že se zde velice rychle reaguje na nějakou aktuální otázku.A to může být velmi přínosné.
      Ale vy samozřejmě určujete pravidla hry.

    • redakcia,

      ja osobne s Vaším rozhodnutím – NEMÁM -zásadný problém, vzhľadom k tomu, že sa snažím v rámci mojich komentov – interegovať – s editovanými redakčnými článkami..

      I keď:
      Snáď len malá (a – úprimná) pripomienka v zmysle, že čisto teoreticky, ale i naživo prakticky, sa môže udiať nasledovné:

      Prvý komentujúci vo „vlákne“ je – akože – mimo redakčnej témy, ale – na neho nadväzujúci ďalší (napr. 3-4) komentátori, už sa v „téme“ aspoň „čiastočne -fifty:fifty“ – ocitli, takže to vyzerá zrejme tak – z titulu – Vis Major, že bude zlikvidované následne celé toto „VLÁKNO“, byť i s akože – „regulérnymi a možno – duchovne – „výdatnými“ komentami k téme..

      Rozumiem tomu tak – korektne ?

      P.S: A pretože tu ľudia prispievajú i v nočných hodinách (vr. mňa..) a zrejme nie je vo fyzických a Iných – „Silách redakcie“ – monitorovať pridané komenty 24/7 – tak len že – redakcia si zobrala na seba – VEĽMI – ťažkú Úlohu, moderovať diskusiu v zmysle mazania komentov tak, aby boli všetci diskutéri vyrozumení a „empatickí“ s tým, že nebudú redakciu „ostrakizovať“ za Cenzúru ich komentov..

      ALEBO: Je tu i druhá (konštruktívnejšia) alternatíva a síce, že by sa fakt diskutujúci tak mentálno-duchovne „zmobilizovali“ a držali sa čisto IBA redakčnej témy (čomu osobne – ja veľmi – neverím..)

      Snáď sa dala pochopiť Pointa tohto môjho komentu..

      Ďakujem všetkým za Porozumenie!

  2. Marek Košice

    Ľudia by sa mali odnaučiť konzumovať pšenicu. Aj výrobky z tej „bežnej“ pšenice sú zdraviu škodlivé.
    Máme ryžu natural (rôzne typy), pohánku (mechanicky lúpanú)….prípadne raž a špaldu (ak chcete jesť aj chlieb/pečivo)…
    Som takmer presvedčený, že konzumácia pšenice znižuje inteligenciu. A to sa „elitám“ hodí…

    • Pekné od teba, že si sa pozitívne zmenil, lebo pred pár dňami si biele pšeničné rožky obhajoval. Náhrad pšenice je dostatok a bez pšenice sa dá tiež zdravo žiť.

      • Marek Košice

        Vladimír, je vidieť, že nečítaš pozorne….Alebo si v hlave pletieš piate cez deviate…. Aký dôvod obhajovať biele rožky a biele pečivo celkovo by som mal, keď za posledných 15 rokov som zjedol cca 200 GRAMOV bieleho pečiva (na oslave, uprosili ma), a možno 10-15kg kváskového celozrného špaldového či špaldovo-ražného chleba (ten už tiež dobrých 8 rokov vôbec)? … Takže už vieš, že si sa (znova) mýlil. Nevadí, určite to ale nezačnime rozoberať, naťahovať sa tu. Proste si sa pomýlil. Čau.

    • Souhlas. Ona ani ta běžná pšenice nemá nic společného s tou původní, která se pěstovala ještě před nějakými 50 – 60 lety. Ta současná obsahuje mnohem více druhů lepku a celkově ho obsahuje mnohem víc než původní. Glykemický index té současné je také násobně vyšší. Atd. To co se dneska pěstuje jako běžná pšenice už není pšenice ale cosi uměle vytvořeného a zdraví rozhodně neprospívajícího.

  3. Ach, jo!
    Akú mám záruku, že v nadnárodných supermarketoch nekúpim dnes bielu (i keď možno ešte nie geneticky-modifikovanú), ale iným a tiež nebezpečeným spôsobom – kontaminovanú – múku dovezenú z UA (pozn.: lebo veď musíme pomáhať nášmu susedovi a to i na úkor zdravia Slovákov..)

    Robí tu snáď „niekto“ periodické kontroly kvality – už dnes druho-triednych, pričom predražených – potravín pod záštitou štátneho potravinárskeho úradu, ktorému roky šéfoval Bíreš a ktorý evidentne hájil len záujmy Supermarketov pred zdravím občanov Slovenska?

    Ja mám niekedy pocit, keď si dám na raňajky niekedy rožok z Billy, že či už v ňom nie je pomletá múčka zo švábov a ostatného hmyzu, ktorým nás chce Globálna elita – kŕmiť, ergo – tráviť ?!

    Tie potraviny sú už dávno neudržateľné, aby človek dokázal eliminovať a strániť sa tých tisícov chemických zdraviu škodlivých aditívnych E-čiek a „múčiek“..

    Takže – ja osobne súhlasím s názorom, že stále je vo výhode ešte ten usilovný človek, čo má (namiesto anglického trávnika) záhradu, roľu a dopestuje si svoje ovocie, zeleninu (pozn.: áno – i napriek padajúcemu chemickému dažďu..)

    Už aj chleba si ľudia pečú doma, ale istotu, že používajú nezávadnú múku, zakúpenú v obchodoch, nemajú nikde, žiaľ..

    P.S. Biely chlieb – kastrát: Taliani nazývajú biely chlieb „castratus“ – kastrovaný chlieb. Je to tak správne, pretože je prázdny. Ak dáme dieťaťu veľa bieleho chleba alebo buchiet a tak ďalej, predpripravujeme jeho zlé zdravie. Biely chlieb spôsobuje ochorenie hemolýzy, zvyšuje viskozitu krvi, a tým zvyšuje hypertenziu, je narušená práca gastro-intestinálneho traktu.

    Na svete zomiera viac ľudí na biely chlieb ako na tuberkulózu.

    Len toľko k dnešnej téme..

    • Ja len že jak veľmi veľa sa predáva všelijakých chlebov a to napríklad len v Kauflande.
      Jeden obmedzenec síce vyhlásil, že trh vyrieši všetko ale je to práve naopak – napríklad problémov s dohladaťelnosťou čo v skutočnosti hociktorý výrobok len pribúda.
      Mám averziu k pestrosti – k tomu, že je mnoho všelijakých pekárničiek z nepreberným množstvom výrobkov a mňa to hľadanie dobrého chleba a pečiva furt zamestnáva keďže z reťazcov sa to skoro nedá jest.
      V tomto smere takú diverzitu neuznávam, sedelo mi to keď všetko pečivo bolo rovnaké od Medzilaboriec až po Aš. A hlavne rovnaké ceny.

      • Ak to pôjde takto s „kvalitou“ predávaného chleba i naďalej, tak možno už prestane platiť i to – biblické:

        „..chlieb náš každodenný, daj nám dnes..“

        P.S. Kedysi dávnejšie 1/2-1 rok dozadu som náhodou pozerala reláciu na STV – myslím, že to bol program: Cestou – necestou, kde chodili po rôznych afrických, ázijských, juho-amerických štátoch, kam „emigrovali“ Slováci a v tom konkrétnom dieli natáčali, zostrihali a odprezentovali, akými rôznymi receptúrami si domorodci piekli z rôzneho „materiálu“ CHLIEB a áno niekde to skutočne boli len také tenké „nacapkané“ placky – lokše (hlavne v Afrike) opečené vonku na „pekáči“ na ohni, pričom všetko naznačovalo tomu, že im chutil..

        Takže to bolo celkom zaujímavé a poučné, čo „všetko“ sa môže skrývať pod pojmom „Chlieb“.

        Hľadala som tú reláciu i v Archíve STV, že ju tu postnem, ale – nezadarilo sa, žiaľ..

        https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15503/486962

        • Myslím, že som tie chlebové placky videl v ejakom alternatívnom videu kde sa uvádzalo, že to bol chlieb – predchodca našich chlebov a že ten by sme mali jesť aj naďalej ale ze nám bol podstrčený dnešný z múky. Nemám v tom jasno ale bol k tomu aj komentár že to by zasa ten nemletý chlieb nestráviko veľa ľudí, nakoľko si už veľa generácií zvyklo na chlieb z múky.
          No a ten dnešný chlieb je dosť katastrofa pretože je som bol vždy chlebový – stačil mi aj čerstvý chlieb po sypaný soľou. Taký chlieb, ešte teolý, posypaný solou vôňal a mal aj chuť.
          Ešte ma zaujalo aj to ako vyzerajú a chutia záviny z kauflandu – hlavne tie drahšie – sú akoby navoskované a tiež majú takú konzistenciu vrátane chuti.
          Sú to vyrobky akoby pre kozmonautov čo majú vydržať zakonzervované. No a tie záviny čo sú lacnejšie tak tie sú síce nadýchabé ale sú suché a je v nich minimum plnky /džemu. Potom už jedine Brumík lebo to má aspoň takú výraznú chuť i keď zdravotná hitparáda to asi nebude. Keby aspoň tie Marlenky neboli také drahé – to by som si dal – stačí kúsok a som spokojný… ale drahé to je hriešne.

          • indově dělají čapátí a nan (plackový chleba), ale v návodu je hladká mouka…
            https://fresh.iprima.cz/recepty/nan-capati
            Azerbajdžán –
            Saj Ichi je tradiční ázerbájdžánské jídlo, které musíte při objevování místní kuchyně ochutnat. Tyto velké, lahodné, tenké, křupavé placky se obvykle pečou na klenutém železném roštu zvaném Saj. Těsto se vyrábí z jednoduchých surovin, jako je mouka, voda, sůl a droždí, a často se vyvaluje ručně nebo pomocí stroje. V Ázerbájdžánu je plochý chléb základní součástí každého jídla a podává se téměř ke každému pokrmu.

            Tento lahodný plochý chléb musíte vyzkoušet, když poprvé ochutnáte tradiční ázerbájdžánskou kuchyni!

  4. Skúste odnaučiť ľudí jesť pšenicu a výrobky z nej, vysmejú sa Vám a označia Vás za… Pred pár týždňami tu v diskusii ponúkal jeden pán na predaj staré odrody pšenice.

    Na Slovensku sa žiaľ tiež pestujú GMO plodiny a samozrejme sa aj obchádzkami zákonov dovážajú, či už polotovary alebo takmer hotové mrazené výrobky. Dokonca aj biosemienka v bio obchodoch sú dokázateľne GMO. Nikde na spomínaných GMO výrobkoch som žiaľ nenašiel žiadnu etiketu ani popis že sú GMO.

    • To je pravda na etiketách nikdy nenapíšu pravdu a aj múka často nemá označenú i
      krajinu pôvodu, napíšu len baliarne.
      Rovnako je to s označovaním škodlivých éčiek ……snáď to nebude až tak vzdialené od témy v článku.
      E -120 – košenila zo sušeného hmyzu – kyselina karmínová má vysokú toxicitu .
      Od r.2018 sa nepíše označenie E-120 ale len karmín a kyselina karmínová.
      Farbivo sa pridáva do cukroviniek, žuvačiek, džemov, salámy, kozmetiky atď.
      Kupovávala som si piškóty s džemom a na vrchu s čokoládou. Pozerala som na etikete zloženie a bolo tam napísané že obsahujú karmín, nenapísali E-120, takticky. Košenila môže byť vraj príčinou detskej hypeaktivity, môže u citlivých ľudí spôsobiť alergické reakcie, koprivku…. nedá sa veriť ani tým BIO-produktom, ani ich nekupujem. Raz som tak kúpila sliepku, vraj BIO, vychudnutá, bez tuku, nikdy viac.

    • Niekde som raz čítal, že sa dá vyrobiť nejaká placka – chlieb z namočeného obilia, semienok a ja neviem z čoho ešte – nemelie sa z toho žiadna múka ale po rozmočení sa to len „uťapká“ a potom nechá vysušiť a je z toho chlieb. Vraj to bol alebo ešte je (?) bežný spôsob výroby chleba u nejakého národa alebo to bolo v minulosti viac rozšírené ako dnes..
      Každopádne by mňa zaujímalo ako sa s tým organizmus vysporiada keď prejde na takú „celozrnnú“ stravu.

      • Aby se obilí lépe strávilo,tak se doporučuje ho namočit na několik hodin do vody.
        Zajímavá je tkzv.Kollathova snídaně z přes noc namočeného šrotu .

        • Marek Košice

          Ja si nakličujem (a potom samozrejme varím) aj guľatozrnú ryžu natural (striedam 2-3 výrobcov, aby som nejedol len ryžu pestovanú na jednom mieste)… Tak, aby mala cca 2mm klíčok.

  5. Redakcia – takže pravdepodobne tu skončím, pretože povinnosť vyjadrovať sa len k téme považujem za jeden z výplachov mozgov! Vy sami nedokážete reagovať na rýchle zmeny v spoločnosti a né že né! Takže ak tu kvoli vášmu – a to nie je konzervativizmus – to je retardér – nebudeme môcť zdielať to, čo „pátrači“ sledujú aj v iných médiách – no tak to tu bude mŕtve. Alebo si založte denník! Na rozdiel od vás – stránka cz24.news obmieňa články 3-4 krát za deň ešte aj vnoci /odhadom 20 článkov za 24 hodín. Vy rozhodne aktuálni nie ste. Zjavne nechápete rýchlosť digitálnej doby. To práve vy by ste mali dávať odkazy na kontextuálne články inde. Myslím si, že toto vaše vyjadrenie je na objednávku zvonku /tipujem Smer/ – no tak reagujete ako poslušný retardér. Zatiaľ ja retardovaný nie som a všetko súvisí so všetkým – čo vy ste teraz popreli. Práve ste sa sami zaradili medzi kontrolovanú alternatívu. Ale keďže je to vaše pieskovisko – a ja nezmením návyky – ostáva mi len vám poďakovať za doteraz poskytnutý priestor. Možno, že je to na niečo dobré – a možno mi to zachráni kožu na hlave, pretože som dosť radikálny a po takýchto diskutéroch pôjdu nielen v Británii. Takže potrebujete komparz pre svoje články – no mimo zahltenia psychopatmi tu, vám ostane – možno – pár vágnych príspevkov k článku – a stratíte návštevníkov, ktorí namiesto vašich článkov radšej čítajú diskusie /nielen tu/. Zistite si rating dnes a rating o mesiac. Osobne sa často čudujem, že vaši čitatelia majú – až na pár aktívnych pátračov – úplne mizerný prehľad práve o súvislostiach s vašimi článkami. Ono to vlastne ani nie sú vaše pôvodné články – tvorba. Takže ja sa mám vyjadrovať k téme, ktorej sa – často povrchne – vyjadroval niekto – väčšinou zo západu, často s povrchnými vedomosťami – a to má byť prínos pre mňa? Vy sa čudujete, že ľudia tu často ignorujú vaše články? No tak si naštudujte dramaturgiu a edičný plán a komu je určený. Ak ľudia nemajú konkrétne o čom – točia o počasí. Ja tu už nebudem reagovať na nič. Vy ste od tejto chvíle len jedným zo sledovaných zdrojov – denne ich lúskam tak do 10 – toť vsjo.
    Pozdravujem Pohodu a Holistický prístup, Olgu, Ionu, ale aj Miroslava Čižmára – oceňujem tvoj logický skepticizmus – možno sa stretneme v inom priestore.

    Na rozlúčku – témy, ktoré sú tabu – lebo treba ukázať prstom
    Stíny a jejich pokyny – dokument o zednářích – 2006 (české titulky
    https://odysee.com/@Pravdohoda:d/stiny-a-jejich-pokyny:2

    MzK agende depopulácie. Píš si čo chceš – ja tu už nedám ani čiarku.
    Neplodnost: Ďábelská agenda [DOKUMENT 2022] – CZ DABING
    https://odysee.com/@otevrisvoumysl:7/neplodnost-dabelska-agenda-dokument-2022-cz-dabing:1

    • Děkuji za pozdrav a doufám,že si svůj odchod rozmyslíte.S tím terčem na zádech asi můžete mít pravdu.Možná i redakce se tou kontrolou diskuse sichruje,před zablokováním.
      Přiznám se ,že i já patřím k těm hříšníkům, kteří mnohdy ani článek neotevřou a jdou hned na diskusi.Komemty některých diskutérů svědčí o tom,že jsou v otázce“ co se vlastně děje“ dost daleko a mají velký přehled.
      Uvidíme a mějte se a hlavně dejte svým názorem o sobě občas vědět .

      • Za tú dobu čo čítam alternatívu som viackrát narazil na komentár typu „redakcia, vaše články sa už nedajú čítať, na vašu stránku chodim len kvoli komentárom“ alebo „komentáre to je to prečo sem chodím“ a pod. Nejde vždy len o to že tí ľudia článkx buď už nečítajú alebo ich nezaujíma ale hlavne preto že v komentároch kde sa vyjadrujú ľudia úplne slobodne a žije to v nich „svojim životom“ často nájdu to čo dlho hľadali – a teraz nemyslím len nejaké odborné informácie ale to čo prebieha pri komunikácii na vnútorej rovine.
        Nevýhodou takej slobodnej diskusie je však to, že rôzne typy indivíduí bud nepoznajú svoje hranice alebo naopak – veľmi dobre ich poznajú a zároveň vedia veľmi dobre detekovať stav hraníc iných komentujúch a myslí si, že s určitým typom nadhľadu má právo chovať sa k ostatným ako sa mu zachce.
        Lenže ľudskí život nieje len o vedomostiach a informáciách ale aj o inom – a keď práve to niekto vkladá do komentárov – svoj vlastný i keď nedokonalý prejav – tak také indivíduá – egomaniaci nemôžu zniesť pretože im to nesedí do ich svetonázoru. Nie všetko sa totiž vysvetliť nejakou Teóriou a to dokonca ani cez KSB, nie všetko dokáže pochopiť ľudský mozog – nemá na to určenie a dokonca je to tak, že sú záležitosti, ktoré nikdy nepochopí nielen ľudský intelekt ale aj samotný ľudský Duch a jeho nehmotné vedomie pretože ich pôvod sa nachádza oveľa vyššie ku Zdroju – Bohu než je pôvod ľudského Ducha. Lenže práve od toho je človek závislý a mal by to poznať aspoň na úrovni svojho ducha. No a nešťastie je v tom, že to Vyššie chce poznávať cez svoj rozum – intelekt a preto aj všetky články alternatívy a komentáre, ktoré vznikajú len na báze odborných znalostí ale bez akékoľvek súvzťažnosti k ľudskému Duchu a Vyššiemu sú len nepotrebným haraburdím prekážajúcim na ceste poznania najhlbsej Pravdy o čomkoľvek.
        Preto ja delim informácie nie na mainstream a alternatívu ale na mainstream, alternatívu a infopriestor, ktorý žiadna alternatíva neznesie – a to je priestor kde sa človek môže slobodne v prvom rade cítiť pretože tí, ktorí tam chodia hľadajú v živote to najpodstatnejšie a tak nestoja proti sebe . A kde je taký infopriestor? Existuje vôbec? Isteže ale nerozdáva sám seba ale sa sám chráni pred vstupom nepovolaných hlavne svojou povahou a aj tým, že nepovolaní o ňom ani len netušia . Preto ak sa niekto vyjadruje v maistreame alebo na alternatíve v PLNOSTI svojej bytosti tak nieje vítaný.
        To slovo PLNOSŤ by si mal každý zapísať za uši avšak ešte predtým pochopiť o akú potrebnú duchovnú záležitosť – stav v živote človeka ide!
        Potom môže písať a poučovať – až potom pretože inak stojí pred druhým alebo za jeho chrbtom ako ultláčatel. A toto tu niektorí v diskusiách na alternatíve ale aj na mainstreame spĺňajú a to bez toho že by o tom vedeli. Iní zasa len krákajú svoje „múdrosti“ ako choré vrany.

        • Ospravedlňujem sa za pravopis všemožné chyby.

          Skrátka svet – Zem by mal byť miestom kde ani jeden človek nebol obmedzovaný na svojom duchu a to nikde, nikdy a nikým! Ak je tomu v nejakom prípade tak – tak je to choré miesto, ktoré na Zemi a ani nikde inde nemá čo hľadať!
          O rozume/intelekte sa nemá cenu v tomto prípade vyjadrovať viac než že ak nebude na Zemi obmedzovaný ľudský duch vo svojich prejavoch tak sa rozum okamžite sám zaradí pod jeho vedenie a nebude prekážať vzostupu ľudstva ako je tomu doteraz.
          Aj ľudia budú krajší a zdravší.

        • Napsal jste to zcela výstižně.Tady se mi líbilo,že i když byl článek třeba o prospěšnosti kozího mléka a já náhodou narazila na nějakou zajímavou informaci nebo mě něco napadlo,tak se třeba zde našel někdo,kdo mi pomohl mé obzory rozšířit či to info.vyvrátit.A možná i někomu pomoci.Prostě diskuse,ale s lidmi, kteří mají slušný přehled .
          Ale nikdy by mě nenapadlo někoho urážet nebo dokonce proklínat.
          A co se týče Marka,kterého znám i AZfora,tak je fakt,že na sobě leccos zkusil a co se týče zdraví má docela solidní znalosti.
          Jenže zde není čas na sáhodlouhé vysvětlování,jde spíš o nasměrování a zbytek ať si dotyčný vyhledá sám.
          A co mě nezajímá nečtu nebo nekomentuji.

    • Marek Košice

      (Redakcia sa vyjadrila jasne, je to jej rozhodnutie, takže si dovolím na Maroša zareagovať len troma dlhými vetami a ďalej to nebudem rozvíjať.)

      Maroš, Diabla ako nepriateľa má plné ústa každý ortodoxný (alebo dostatočne „aktívny“) kresťan či už grékokatolík, rimokatolík a rôzne iné odnože (nevyznám sa), a v neposlednom rade aj samotný OKATO SATANISTICKÝ Vatikán, takže „zapáčiť“ sa môže chcieť aj dobrodinec, aj vrah. Jedna vec je držať sa zubami-nechtami života z dôvodu strachu z možnej bolesti tela tesne pred smrťou, alebo z dôvodu strachu z neznámeho, druhá vec je do tohto Pekla vedome a HRDO prinášať život, ktorý rovnako ako v prípade každého z nás ľudí bude viac „mínusový“, než „plusový“. Jedna vec je snažiť sa prežiť život čo najlepšie, najšťastnejšie, najplnohodnotnotnejšie (lebo KEĎ UŽ SME TU V TELE, tak nič lepšie nemôžeme urobiť ak chcem, aby to Peklo bolo čo najmenšie), druhá vec je odsúdiť nevinnú dušu na to, aby si prežila v tele X až 80-90 rokov a celý ten čas sa krvopotne pokúšala o to isté – aj keď v konečnom dôsledku život v tele nemá ŽIADEN zmysel, nakoľko zmysel má len tento nezmyselný život žiť v čo najväčšej pohode a v radosti (ak sa podarí) – to je totiž jediným „zmyslom“ života, ktorý je v skutočnosti trestom za rozmnožovanie sa (pasca na dušu, pud stvorený Satanom), s čím súhlasí stále viac a viac ľudí. Čauko.

    • holistický prístup

      Zdravím Maroš,

      priznávam, že mojim úmyslom bolo zastaviť poniektorých jedincov tvrdohlavo propagujúcich (tvoriacich) tú svoju demagogickú „pravdu“ za každú cenu veľmi nevhodným a obťažujúcim spôsobom. Obaja vieme, o kom píšem, kto tu mal absolútne „voľnú ruku“ v šírení svojich demagógií – kto opakovane šíril strach a hrôzu, kto tu každého znevažoval, ponižoval, … Išlo mi o kultúrnu komunikáciu = rozpravu, ale dopadlo to inak.

      Priznávam, že jeden z dôvodov (prvotný), prečo som na týchto stránkach, boli práve príspevky od Teba v diskusiách. Moja snaha bola pochopená tak, ako to bolo možné zo strany „redakcie“ – sú to ICH stránky a ONI rozhodujú, o čo im v skutočnosti ide.

      Nech sa Ti v žití darí najlepšie, ako je to len možné v tomto zločinnom systéme. Bolo mi cťou poznať Ťa aspoň cez písmenká.

      PS: Na akých stránkach Ťa možno nájsť?

  6. Největším problémem je lepek v obilninách ,agresivní bílkovina která způsobuje zápaly v žaludku a prokazatelně působí na mozek, způsobuje deprese . Momentálně nemíchám bílkoviny s uhlohydráty a hodlám u toho zůstat ,vyhovuje mi to . Od chleba , moučných výrobků , sušenek atď. jsem úplně upustila ,je to otázka zvyku.

    • No aj ja idem ale iba podobnou cestou – ku každému mäsu si dávam výrazne menej pečiva – ak to mäso jem s pečivom. Kedysi som k mäsu jedol hrubé krajce chleba – aj polku chleba som zvládol a tiež som sa sýtil hrubými lepeňákmi v ktorých bol ešte poctivý socíkovský salám a voňavá paprika ale teraz toho pečiva jem naozaj veľmi málo lebo nemá takú chuť, že by ma lákalo na ďalšie sústo – a to aj z „úžasných“ pekárničiek, ktoré pripomínajú medzivojnové obdobie a ten „pravý“ prístup vlastne ku všetkému – teda individualizmus založený na vode – na hlúposti spoločnosti. Každý taký dobrodruh si pečie svoje zázraky ale mne aj stále chýba ten okrúhly kmínový chlieb, ktorý stál vtedy 9 Kčs.
      Ten by som jedol v pohode, s mliekom ako lahôdku. Nuž už nevieme ako chutí chutný chlieb.. tak je to..

    • A jak se zbavit tzv. „pocitu chuti“ na chleba,…? Je známo, že je do pečiva dáváno více cukru, aby způsoboval zdrav. problémy a další závislosti,….

  7. V Tescu zahadne zlacnel chlieb z 2 eur na 1,70.

Pridajte komentár

*