Popredný lekár odhalil 3 najtoxickejšie chemikálie, ktoré by ste mali kontrolovať na etiketách potravín


Popredný lekár odhalil 3 najtoxickejšie chemikálie, ktoré by ste mali kontrolovať na etiketách potravín

(Baxter Dmitry, The People’s Voice) V dnešnom svete je ľahké predpokladať, že potraviny, ktoré kupujeme v obchodoch s potravinami, sú pre nás a naše rodiny bezpečné.

Dr. Saurabh Sethi, popredný kalifornský lekár so špecializáciou na gastroenterlógiu a hepatológiu (choroby pečene), však nedávno odhalil alarmujúce informácie o troch nebezpečných chemikáliách, ktoré sa bežne vyskytujú v každodenných potravinárskych výrobkoch.

Ako znížiť cholesterol a vyčistiť cievy

Ide o chemikálie spájané s vážnymi zdravotnými rizikami, ktoré sú však stále povolené ako prísady do potravín.

Toto odhalenie podčiarkuje znepokojivú realitu: veľké potravinárske spoločnosti a regulačné agentúry nedbajú na naše zdravie. Je teda len na nás, aby sme boli mimoriadne ostražití pri výbere toho, čo konzumujeme.

Pri kúpe potravín je preto nevyhnutné, aby ste pozorne čítali zloženie výrobku na etiketách a uistili sa, že neobsahujú hlavne tieto 3 prídavné látky:

1. Tartrazín (žlté farbivo, E102)

Prvou chemikáliou, pred ktorou by ste sa mali mať na pozore, je tartrazín, tiež známy ako potravinárska žlť č.4. Toto umelé farbivo sa nachádza vo všetkom – od pochutín a limonád až po vitamíny, čím dodáva potravinám ich žiarivo žltý odtieň.

Tartrazín je však spájaný s hyperaktivitou, astmou a problémami so správaním u detí.

Napriek týmto známym rizikám sa v naďalej používa, aj keď niektoré krajiny ho z bezpečnostných dôvodov obmedzili alebo zakázali. V EÚ sa vyžaduje, aby výrobky obsahujúce tartrazín boli označené varovním o možných nepriaznivých účinkoch na správanie detí.

2. BHA (butylovaný hydroxyanizol, butylhydroxyanisol, E320)

Druhou obzvlášť nebezpečnou chemikáliou v potravinách je BHA, dochucovacia, stabilizačná a konzervačná látka používaná na zabránenie žltnutiu olejov v spracovaných potravinách, ako sú čipsy, cereálie, majonézy, margaríny, pečivo, želetínové dezerty, zmrzlina, droždie, žuvačky a iné pochutiny.

Hoci pomáha predĺžiť trvanlivosť potravín, štúdie naznačujú, že BHA je potenciálnym karcinogénom, čiže zvyšuje riziko rozvoja rakoviny.

Napriek týmto obavám zostáva v EÚ a USA naďalej legálny, zatiaľ čo krajiny ako Japonsko ho úplne zakázali.

Používanie tejto chemikálie vyvoláva kritickú otázku: Ak je látka považovaná za dostatočne nebezpečnú na to, aby bola zakázaná v iných častiach sveta, prečo je stále povolená v potravinách, ktoré denne konzumujeme?

3. Bromičnan draselný (E924, E924a)

Napokon, bromičnan draselný je ďalšou chemikáliou pridávanou hlavne do múk na spevnenie cesta a zlepšenie štruktúry chleba a iného pečiva.

Výskum však ukázal, že bromičnan draselný je u laboratórnych zvierat spojený s rakovinou, čo viedlo mnohé krajiny – vrátane Austrálie, Kanady a krajín Európskej únie – k zákazu jeho používania v potravinárskych výrobkoch.

Ako vyliečiť štítnu žľazu

Hoci je v EÚ zakázaný, nie je vylúčené, že sa môže nachádzať v ukrajinskej múke alebo v niektorých dovážaných múčnych výrobkoch.

Korupcia výrobcov potravín a regulačných orgánov

Uvedené chemikálie sú len špičkou ľadovca a poukazujú na oveľa väčší problém – potravinárske spoločnosti a regulačné orgány často uprednostňujú zisky pred verejným zdravím .

Výrobcovia veľkých potravín naďalej používajú škodlivé prísady, zatiaľ čo regulačné orgány umožňujú týmto chemikáliám zostať na trhu napriek dôkazom o ich potenciálnom nebezpečenstve.

Tento nedostatok dohľadu vytvára prostredie, v ktorom sa spotrebitelia musia postarať sami o seba, pokiaľ ide o ochranu svojho zdravia.

Ako sa chrániť

Ako teda môžete chrániť seba a svoju rodinu? Odpoveď spočíva v ostražitosti. Tu je niekoľko krokov, ktoré môžete podniknúť:

1. Čítajte etikety na potravinách: Vždy si skontrolujte zoznamy zložiek, dokonca aj na produktoch, ktoré často kupujete. Dávajte si pozor na škodlivé prísady, ako sú tartrazín, BHA a bromičnan draselný.

2. Rozhodnite sa pre nespracované potraviny: Vždy, keď je to možné, vyberajte čerstvé potraviny. Čím menej spracovaných potravín konzumujete, tým je menšia pravdepodobnosť, že zjete s nimi aj škodlivé chemikálie.

3. Urobte si prieskum značiek: Niektoré spoločnosti uprednostňujú zdravie spotrebiteľov tým, že sa vyhýbajú používaniu škodlivých prísad. Nájdite a podporte značky, ktoré sa zaviazali používať čistejšie a bezpečnejšie zložky.

4. Vzdelávajte sa: Zostaňte informovaní o tom, čo obsahuje vaše jedlo. Pochopenie dlhodobých účinkov určitých chemikálií na zdravie je kľúčové pre prijímanie informovaných rozhodnutí.

Záver

Aj keď výrobcovia potravín a regulačné úrady nemusia mať na srdci vaše najlepšie záujmy, máte moc chrániť seba a svojich blízkych.

Prítomnosť škodlivých chemikálií v každodenných potravinách je budíčkom pre spotrebiteľov na celom svete. Nepovažujte za samozrejmosť, že potraviny na regáloch obchodov sú automaticky bezpečné.

Tým, že budete ostražití a proaktívni, môžete robiť rozhodnutia, ktoré uprednostnia vaše zdravie a pohodu pred firemnými ziskami.

Zdravie vašej rodiny je príliš dôležité na to, aby ste ho nechali v rukách potravinových gigantov a regulátorov, ktorí naďalej povoľujú škodlivé látky v potravinách. Vždy si preto prečítajte etikety, zostaňte informovaní a pamätajte, že trocha zvýšenej opatrnosti dnes môže zabrániť vážnym zdravotným komplikáciám v budúcnosti.

Prírodná liečba osteoartritídy

Autor: Baxter Dmitry, Zdroj: thepeoplesvoice.tv, Spracoval: Badatel.net

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Komentáre

    • Marek Kosice

      Kolko veci ohladom vakcin je uz „vonka“ dva roky a mainstream o tom zaryto mlci a svedkovia covidovi si stale idu „svoje“ s tym, ze tebou postnuty clabok povazuju zaryto za hoax?
      TIETO CLANKY UZ SLUZIA LEN NAM, co o tom davno vieme. Zhypnotizovanym covid ovciam uz nic neotvori oci, pretoze ich ego tomu zabrani…

      • Nuž ako píšeš, komu niet rady, tomu niet pomoci… Ale nech zhypnotizovaní a kúpení nezavádzajú na všetko mRNA svinstvá a netlačia do nich nikoho a už vôbec nie deti !

  1. Tartrazín E102-
    získava sa synteticky z kamennouhoľného dechtu.
    Používa sa v ovocných džúsoch, čokoládach, konzervovanom ovocí, hrášku, plechovkových omáčkach, v korení, polievkach, horčicu, cukrovinkách či zmrzline. Priemyselne v syntetických farbách alebo na farbenie krmív pre zvieratá alebo zdravotných piluliek. V posledných rokoch je snaha jeho používanie obmedziť.

    Problém je že aj keď si prečítate etiketu, všetko tam nie je napísané ako by malo byť. Už som tu písala o E-120 košenile-vysoká toxicita. Na etikete napíšu karmín alebo kyselina karmínová, nie E-120.
    Kyselina karmínová sa získava z vodných, vodnoalkoholických alebo alkoholických extraktov košenily, pozostávajúcich zo sušených tiel samičiek hmyzu Dactylopius coccus. Karmíny sú hliníkové laky kyseliny karmínovej, v ktorých sa predpokladá prítomnosť hliníka a kyseliny karmínovej v molárnom pomere 1: 2. kyselinu karmínovú je potreba veľmi často konzervovať benzoanom sodným (E211).

    V jednom čase som sa venovala podrobnejšie týmto éčkam, je ich oveľa viac od miernej toxicity až po vysokú. Tiež rôzne prídavné látky, konzervanty, ja osobne musím mať napr. očné kvapky iba bez konzervačných látok.

  2. Toxické sú všetky potraviny vyrábané v korporáciách nasranými nenávistnými otrokmi. Podstata je voda v nich obsiahnutá, ktorá ako médium vstrebáva všetku negativitu. My – ako bytosti – komunikumujeme najprv s vodou – vodá nám odovzdáva informáciu, podľa ktorej sa rozhodujeme. Čo sa týka toxicity konkrétnych látok – pokiaľ o nich vedome vieme a vedome ich odmietame – odmietame ich a tým je to vybavené.

    Môžete vedome prijať jed s tým, že sa ním chcete otráviť, a môžete vedome odmietnuť jed s tým, že vám nemôže ublížiť. Baptistická škola. To je to isté, ako zožrať klince a rozkúsané sklo.

    • Samozrejme – nepatrí sem lúh a silná kyselina, ktoré fyzicky likvidujú hmotu tela ako chemické reagens.

    • Marek Kosice

      Tu ta musim opravit, Maros….Clovek, ktory sa extremne naserie alebo je v depresii posobi na vodu svojho tela (ktorej je asi od 50% u starcov do ??% u novorodeniat) OVELA DESTRUKTIVNEJSIE, nez je destruktivny (na zaklade energii predanych „rukami“) ucinok potravin vyrobenych nasratymi otrokmi…
      Ved taku potravinu si mozes kedykolvek „posvätit“ a takto ten negativny ucinok zneutralizovat. Ja sa vsak priznam, ze tak necinim. Cinil som mozno 10 ci 15 rokov dozadu, par mesiacov… Proste keby som to robil, bolo by to z mojej strany falosne…Ja proate NECITIM vdaku za jedlo v tomto PEKLE, ktore si musim kupit, pripravit, zjest, upratat kuchynu/umyt riad, A ESTE HO AJ ZAPLATIT… Tomu sk*rvencovi co stvoril zivot v telach dakovat rozhodne nebudem. A dakovat zvieratu za maslo, mäso, vajcia, bryndzu…mi pride pokrytecke……Do tejto situacie nas vohnal Satan, ktory najviac vyzivy dal do tiel zivocichov. Ziaden vegansky prirodny kmen neexistuje, pretoze by to znamenalo jeho zanik. Mne „prirodzeny zanik“ z nerozmnozovania sa ako volby neprekaza, ALE DEGENERATIVNY ZANIK ANO. Taky zazivaju veganske komunity. Veganom sa rodia deti, ktore sa vyvijaju deformovane. A to sa bavime len o druhej generacii. Tretia generacia (veganske deti dlhorocnych veganskych rodicov, ktori ich splodili na dlhorocnej veganskej strave) uz nie je mozna, neplodnost ista.

      • Proto se lidé před jídlem modlili.Nejen,že děkovali za jídlo,ale i nabíjeli ho pozitivní energií.
        A to jde dělat,i když nevěříš v Boha.Poděkuješ a představíš si jak ta krmě tvému tělu dodá sílu.

  3. Marek Košice

    Najväčšia „sranda“ je, že OXID TITANIČITÝ“

    Citujem : „Evropská komise novým nařízením stahuje oxid titaničitý (E 171) ze seznamu povolených potravinářských přídatných látek. Potraviny s jeho obsahem mohou být vyráběny do 7. srpna 2022. Prodávány pak do vyprodání zásob. V léčivých výrobcích bude nadále povolen, dokud se nenajde vhodná alternativa.“

    WOBENZYM vyrába nejaký MEGAKKT, pretože do neho pchá Oxid Titaničitý, pretože sa z nejakého KKTNÉHO dôvodu nechce zbaviť tohto farbiva…
    Posledná veta citácie absoltúne nedáva zmysel… „V léčivých výrobcích bude nadále povolen, dokud se nenajde vhodná alternativa.“ … TYVOLE..žeby farbivo z repy napríklad??? …Resp. nejaký biovlafonoid červenej farby čisto prírodný??? … Nestačím žasnúť…Takže v liečivých produktoch sa MôŽE používať, asi aby neliečili príliš dobre? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

    • Ako bielidlo do natieračských farieb je jednak zjasňujúce, jednak má antibakteriálne účinky. Problém môže byť vdychovanie prachu zo stien. Ale titánová beloba na rozdiel od zinkovej je určitý pojem.

      • titanové pánve jsou také velkým hitem, ale už jsem někde četl, že je lepší v kuvchyni je vyměnit za jiné, prý jídlo v nich připravené škodí organismu….
        ***
        formaldehyd je v potravinářství zakázaný, ale ve vakcinách proti chřipce, tetanu,… je používán – holt farma lobby má vyjímku…

        • Zdrojom formaldehydu doma je aj nábytok z drevotriesky, preglejky, lepenky, podlahoviny, farby, laky, koberce či tapety. Najnebezpečnejšia je drevotrieska a z tej sa dnes vyrába väčšina nábytku, ktorý si musíme sami aj zmontovať.

  4. A čo iné očakávali idioti? A čo idioti s HLAS-u či liberálnych straničiek? Mali by príkladmo chodiť na pravé mRNA mňamky, keď v ne tak veria, nech sa páči !
    https://skspravy.sk/svet/analyza-svet/nova-nemecka-studia-vsetky-deti-ockovane-mrna-na-covid-su-vystavene-zvysenemu-riziku-rakoviny/ A to sa týka aj redaktorov, novinárov, lekárov a pod. „odborníkov“ !

  5. Denník TREND vždy glorifikuje a vychvaľuje psychopatov ako Bill GaťeS, Harari a pod. delikventov. A tradície sa drží, aspoň vieme, kto denník drží za gule aj s jeho zamestnancami. Tu je posledný článok o izraelskom psychopatovi, odborníkovi v WEF na oblasť transhumanizmu, chudáčikovi čo sa hrá na boha:
    https://www.trend.sk/spravy/asketicky-historik-harari-varuje-pred-katastrofou-sposobenou-umelou-inteligenciou?itm_brand=trend&itm_template=news&itm_modul=denny_suhrn_sprav&itm_position=9

  6. Tak. Digitalizujúci štát „dobrodej“ – zatiaľ čo debilizuje deti – teraz sa snaží dovzdelať dôchodcov. Samozrejme že to súvisí s ID a zrušením hotovosti. No lebo čo s nimi inak.

    Slováci získajú od štátu tablet zadarmo! Kto naň má nárok a čo musí splniť?
    „Viac ako 105 000 ľudí! Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) spustilo projekt Digitálni seniori, vďaka ktorému majú seniori a zdravotne znevýhodnené osoby príležitosť bezplatne získať výkonný tablet s ročným dátovým balíkom. Čo všetko preto treba urobiť? “
    „„Cieľom je naučiť ich základné digitálne zručnosti, ktoré im pomôžu v každodennom živote,“ dodáva Raši.“ – NO ISTE!

    „Podmienkou je školenie

    absolvovať päť sedení
    rozložené je na päť týždňov, kde účastníci získajú nevyhnutné digitálne zručnosti
    školenia sú dostupné vo všetkých krajských mestách a postupne sa budú rozširovať aj do menších miest
    zaregistrovať sa na školenia je možné prostredníctvom webu digitalniseniori.gov.sk, cez infolinku alebo osobne v regionálnych centrách
    pre tých, ktorí sa už v minulosti registrovali, platí, že budú kontaktovaní pracovníkmi ministerstva a nie je potrebné sa opätovne hlásiť“
    ————————-
    Dúfam, že im dôchodcovia do toho hodia vidly! Ale je tu kopa chudobných rodín, ktoré sa kvôli deťom na ten tablet ulakomia. Ak štát niečo dáva zadarmo – vždy je za tým zlý zámer! Slovensko bolo cirelene dlhé roky na chvoste internetizácie – internet v určitej dobe mohol zvrátiť vtedajšiu manipuláciu a nevedomosť – médiá nemali ten vplyv čo teraz – narážam aj na možný skorší vznik alternatívy. Teraz potrebujú starých internetizovať, aby ich mohli digitalizovať. Tablet slúži len na prijímanie informácií, nie na aktívnu komunikáciu.

  7. 374. den Izraelské genocidy v Gaze: 42 344 mrtvých, 99 013 zraněných

    https://aktax.cz/374-den-izraelske-genocidy-v-gaze-42-344-mrtvych-99-013-zranenych/

Pridajte komentár

*