Americká startupová firma testuje pre bohatých rodičov IQ ich embryí


Americká startupová firma testuje pre bohatých rodičov IQ ich embryí

(Niamh Harrisová, The People’s Voice) Startupová firma so sídlom v USA ponúka bohatým rodičom pomoc so „skríningom inteligencie“ embryí, ktoré splodia.

Kontroverzná technológia, ktorá stojí desiatky tisíc dolárov, vyvoláva mnohé otázky o etike eugeniky a genetického vylepšovania ľudí. Podľa tajných záberov spoločnosť Heliospect Genomics doteraz spolupracovala s viac ako tuctom párov podstupujúcich umelé oplodnenie.

Liečba osteoporózy

Podľa novín The Guardian získané videonahrávky ukazujú, že spoločnosť predáva svoje služby za astronomických 50 000 dolárov pre klientov, ktorí chcú otestovať 100 embryí, z ktorých si potom rodičia vyberú svoje budúce deti na základe genetických predpovedí inteligencie.

Manažéri firmy sa chválili, že ich metódy dokážu zabezpečiť dieťa s IQ vyšším až o šesť bodov v porovnaní s tým, ak by to rodičia nechali len na náhodu.

Odborníci však tvrdia, že vývoj v tejto oblasti predstavuje etické mínové pole.

Informácie vyplynuli z videonahrávok, ktoré vytvorila aktivistická skupina Hope Not Hate (Nádej, nie nenávisť). Jej členovia v utajení vyšetrovali jednotlivé skupiny vedcov a akademikov.

Novinári z The Guardian skontrolovali nahrávky a vykonal ďalšiu analýzu spolu s aktivistami z Hope Not Hate. Zdá sa, že zábery ukazujú experimentálne techniky genetického výberu, ktoré sú inzerované budúcim rodičom.

Zamestnanec spoločnosti Heliospect, ktorý pomáha spoločnosti získavať klientov, načrtol, ako môžu páry zoradiť až 100 embryí na základe „IQ a ďalších vlastností dieťaťa, ktoré každý chce“, vrátane pohlavia, výšky, rizika obezity či rizika duševných chorôb.

Stop Candida

Startupová firma tvrdí, že jej nástroje na predpovedanie uvedených vlastností dieťaťa boli vytvorené pomocou údajov poskytnutých britskou Biobankou, organizáciou zhromažďujúcou genetické vzorky a financovanou daňovými poplatníkmi.

Biobanke darovalo svoje DNA až pol milióna britských dobrovoľníkov. Jej cieľom je zdieľať údaje iba pre projekty, ktoré sú „vo verejnom záujme“.

Selekcia embryí na základe predpokladaného vysokého IQ však nie je podľa zákonov Veľkej Británie legálna. Hoci je to legálne v USA, kde je embryológia regulovaná voľnejšie, skríning IQ tam tiež ešte nie je komerčne dostupný.

Na žiadosť o komentár manažéri spoločnosti Heliospect uviedli, že spoločnosť, ktorá je registrovaná v USA, funguje v rámci všetkých platných zákonov a nariadení.

Ďalej povedali, že Heliospect bol pred plánovaným verejným spustením v „skrytom režime“ a svoju službu stále ešte len vyvíja. Dodali, že klientom, ktorí skrínovali menej embryí, sa účtovalo približne 4 000 dolárov a že ceny pri uvedení na trh budú v súlade s konkurenciou.

Poprední genetici a bioetici ale uvádzajú, že tento projekt vyvoláva množstvo morálnych a medicínskych problémov.

Ako vyliečiť štítnu žľazu

Autor: Niamh Harrisová, Zdroj: thepeoplesvoice.tv, Spracoval: Badatel.net

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Komentáre

  1. Je to odrb za 10-tisíce eur! Základom pokračovania inteligentného stvorenia je nebrať si za partnera vyloženého degeša! Základom inteligencie spermií je hrať americký fotbal a vedieť obísť „obrancov“. Problém – manipulátori majú tendenciu brať si menej inteligentných partnerov a partnerky, čím vzniká prirodzený regulatív inteligencie potomkov. Ako to funguje u vyložene inteligentných ľudí? Neviem, lebo ja sám som sa nechal oblbnúť sexualitou mojej degešky a vidím to na degešoch mojich deťoch. Inteligentní partneri totiž neuprednostňujú sexualitu. Ale povedz to niekomu, kto práve vyšiel /možno/ z puberty. Fuj – mám odpor proti degešom. Mať sprostú ženu je nešťastie.

    • Už minimálne 2-krát bola v nejakom časopise (nechce sa mi hrabať v tých kopách čo mám) uverejnená štúdia o inteligencii známych osobností. Vyplýva z nej následovné (stručne napísané): Čím starší otec, tým inteligentnejšie dieťa.

      Z ďalších štúdií zas vyplýva: Čím mladšia matka, tým zdravšie dieťa.

      Samozrejme sa tým myslí dospelá osoba.

      • Taky jsem to slyšela a právě proto někteří muži opouštějí na prahu padesátky své manželky a pořizují si děcko s mladými ženami.Podvědomě touží předat svou nabytou moudrost a zkušenost.

        • Niekedy genetika urobí divy. Dieťa nemusí zdediť múdrosť otca, ale krásu spojenú s hlúposťou matky.
          Inak je pravda že ženy by mali mať deti max. do 25 rokov veku.

    • Ešte k tým degešom – výraz degeš pochádza z rómskeho jazyka, a olašskí ako vyššia kasta /obchodníkov/ tým označujú nižšie kasty rómov či cigáňov, ktorí konzumujú psov. Ide o to, že na rozdiel od ošípanej – psy konzumujú ľudské výkaly. Čo na to Kórejci a Číňania – tí zožerú všetko čo sa hýbe. Inak – psa mi ponúkli cigáni v Brne – a chutil mi, takže aj ja /aj Moravania a Záhoráci/ som degeš. S inteligenciou to nemá nič spoločné.

      • Tedy inteligence se mění podle prostředí i nastavení řekněme „mouchy sežerte mne. No to není až tak podstatné jako že inkluzky odpadu skutečně zdeformují oběti do až řekněme samaritánů upírů řízenými přesahy možná „nadrátovaných směrnicemi jejich zadání a účel ty loutky které považují za odpad co si myslí že mají pravdu protože učílou nejsou sto posoudit a dělají lágr záměrům, až tak netvrdím jen dávám otazník.. Inteligence je přizpůsobení stavu prostředí řekněme optimálnímu přežití ale to opravdu nestačí k harmonické bytosti protože jsou emociální a spirituální hodnoty, EQ a SV. Pes má zpravidla jako nejlepší přítel člověka intelekt tak +- 5-8. dítěte což tedy každý živočich jistých úrovní ale kanibalové aspoň pro formát vždy měli tu zkazku vychválení sežraného že jeho nejlepší schopnosti žijí v něm s jeho adorací do nebes, děti by nerdali asi jako adrenochromisti, ha. No a nechtěl bych být pes- taky mne žerou, bejk i jo. Nakonec v mytologii se Zeus v druhém pádu dio se proměnil v býka aby svedl krásou afrodité zrozenou z mořské pěny. Konec volně loženého rétorického cvičení. 🙂

Pridajte komentár

*